Castelló, centre de les relacions entre Espanya i el Japó

La Comunitat Valenciana acull per primera vegada el Fòrum Espanya-Japó, una trobada bilateral entre els dos països.

Imatge de la fotografia de família de la inauguració del 21 Fòrum Espanya-Japó.
Imatge de la fotografia de família de la inauguració del 21 Fòrum Espanya-Japó. / À Punt NTC.
26 de novembre 2019 - 10:17

Castelló es converteix aquest dimarts en el centre neuràlgic de les relacions entre Espanya i el Japó. La celebració del 21 Fòrum Espanya-Japó se centra en la tecnologia 5.0, una cimera que arriba per primera vegada a la Comunitat Valenciana i que es presenta com la principal trobada de diàleg bilateral entre els dos països. La capital de la Plana reuneix, fins el 27 de novembre, més de 200 autoritats i experts dels dos països que debatran al voltant de temes d'interés estratègic com la tecnologia, la geopolítica, la relació entre ètica i intel·ligència artificial o l'emprenedoria i la innovació.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat la rellevància de la cimera perquè és una “palanca de promoció econòmica” a l'hora d'impulsar el comerç exterior i de generar oportunitats de negoci entre Espanya i Japó. “Volem convertir Castelló en el pont d'enllaç dels dos països”, explica Marco, “per la qual cosa aquesta cimera amb la tercera potència mundial és decisiva”.

L'Auditori i Palau de Congressos de Castelló acollirà sessions de diàleg durant tot el dia, a càrrec de catorze experts, mentre que demà, dimecres, estan previstes visites tècniques a València. Amb el lema Societat 5.0, una societat tecnològica centrada en l'humà, la trobada s'estructura en tres eixos: Mirades globals, Impulsant els ecosistemes d'innovació i Tecnologia i societat 5.0.

El XXI Fòrum Espanya-Japó està organitzat per la Fundació Consell Espanya al Japó, amb la col·laboració del Ministeri d'Afers Estrangers, l'Ajuntament de Castelló i la Generalitat.

També et pot interessar

stats