Cases respectuoses amb el medi ambient i rebuts més barats

Les reformes per a reduir el consum elèctric poden contribuir a revalorar l'habitatge.

Les reformes per a reduir el consum elèctric poden contribuir a revalorar l'habitatge
Les reformes per a reduir el consum elèctric poden contribuir a revalorar l'habitatge

La inversió dels propietaris en eficiència energètica en els seus immobles pot generar-los diversos beneficis. Per una part, l’alimentació elèctrica disminueix i, per tant, es generen menys emissions de CO2. A menys consum elèctric, els costos d’energia baixen, el que es tradueix en un menor cost del rebut de la llum. A més, per altra banda, s’estima que una vivenda eficient energèticament té un major preu al mercat, d’entre un tres a un cinc per cent més.

Es calcula que el 40% de les emissions de CO2 a Europa provenen del consum energètic dels edificis. Per aquesta raó, fa tres anys s’inicià un projecte europeu per a analitzar els beneficis i costos que implicarien les reformes per a la renovació energètica dels habitatges. Fruit d’aquesta iniciativa, ha sorgit una ferramenta en línia perquè els propietaris calculen el rendiment de la inversió (http://www.rentalcal.eu). 

Tan sols amb la certificació energètica de l’immoble i el nivell de consum ja es pot conéixer una estimació precisa de la rendibilitat de la inversió. Per a aconseguir llars més respectuoses amb el medi ambient, l’Estat ja ha establert mesures incentivadores, com concedir ajudes per a un percentatge de la inversió, una reducció del tipus d’interés o crèdits a zero. 

També et pot interessar

stats