Casado apel·la a Ciutadans perquè no desbloquege els pressupostos generals

Durant la seua intervenció en el XXI Congrés Nacional d'Empresa Familiar també ha promés rebaixar la fiscalitat i augmentar la flexibilitat laboral.

Pablo Casado durant la seua intervenció en el XXI Congrés Nacional d'Empresa familiar al Palau de Congressos de València | À Punt Mèdia
Pablo Casado durant la seua intervenció en el XXI Congrés Nacional d'Empresa familiar al Palau de Congressos de València | À Punt Mèdia

El líder del PP, Pablo Casado, apel·la a la "responsabilitat" de Ciutadans (Cs) perquè no desbloquege la tramitació dels pressupostos generals de l'Estat per a 2019. Ho ha fet durant la seua conferència realitzada en l'última jornada del XXI Congrés Nacional d'Empresa Familiar que se celebra al Palau de Congressos de València i que està previst que siga clausurat pel president del govern, Pedro Sánchez.

Casado emplaça a Ciutadans a no facilitar "un mal pressupost, que és la llavor d'una nova recessió per a Espanya" perquè, segons apunta, que no tenen aprovada la senda de dèficit i comptaran amb els vots de "partits d'extrema esquerra, independentistes i del PSOE".

Rebaixar la fiscalitat a les empreses i augmentar la flexibilitat laboral

Durant la seua intervenció, Casado ha anunciat també la intenció del seu partit de rebaixar la fiscalitat per a les empreses i augmentar la flexibilitat laboral. Ha advocat per mantindre la reforma laboral i, fins i tot, millorar-la, i ha proposat que les cotitzacions socials es publiquen en la nòmina perquè els empleats siguen conscients dels costos laborals.

El líder popular ha promés que si el seu partit arriba a governar, "no molestarà" les empreses per a afavorir la generació de riquesa i ocupació i abordarà una profunda rebaixa d'impostos, com el de societats i l'IRPF. Així mateix, s'ha mostrat en contra de l'impost al dièsel, de les transaccions tecnològiques i financeres, com proposa el govern central, i ha dit que no apujarà les cotitzacions a la Seguretat Social.

Davant els 600 directius d'empreses familiars presents en el congrés, ha assegurat que rebaixarà l'impost de societats al 20%; el de l'IRPF, al 40, i que suprimirà l'impost a l'estalvi i el de donacions i successions.

Eleccions anticipades "com més prompte millor"

El líder del Partit Popular ha demanat a Pedro Sánchez la convocatòria "com més prompte millor" d'unes eleccions generals perquè "hi ha massa situacions insòlites per a l'estabilitat política i econòmica del país". De fet, Casado ha tornat a demanar l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya d'una manera més àmplia que la vegada anterior i "sense termini", fins que "la situació de legalitat i convivència a Catalunya es recupere" perquè, segons ha afirmat, la situació és "insostenible" i s'han d'abordar les competències dels mitjans de comunicació públics catalans, l'educació, els Mossos d'Esquadra i les institucions penitenciàries.

Casado també ha aprofitat la intervenció per a assegurar que el corredor mediterrani és una "prioritat absoluta" per al PP i ha reclamat al govern central que mantinga les previsions pressupostària.

També et pot interessar

stats