Cárnicas La Cope acomiada sense previ avís els seus 230 treballadors

La plantilla assegura que dimecres va rebre un correu electrònic en què els deien que dijous ja no hi havien de tornar 

Declaracions de Francisco Javier Hernández, secretari del comité d’empresa / À Punt NTC

Després de seixanta anys d'activitat empresarial, Cárnicas La Cope, un escorxador de carn de porc ubicat a Torrent, ha acomiadat els seus 230 treballadors i ho ha fet sense previ avís. Un colp per a la plantilla, que continua anant cada dia a l'empresa, mentre els sindicats intenten negociar les condicions d'aquest comiat col·lectiu.

Magdalena Martínez i Julián Navarro són dos dels treballadors de l’empresa, amb seu a Torrent. Dimecres reberen un correu electrònic en què els deien que dijous ja no hi havien de tornar. “Em sent un poc traït perquè he estat treballant 45 anys i no ens han avisat”, lamenta l’encarregat de la sala de trossejament, José Pascual Castro. 

Fa un any l'empresa parlava de 55.000 tones de carn de porc a l'any en un vídeo corporatiu, tot i que, segons la plantilla, l'entrada de matèria primera havia baixat. “Nosaltres sospitàvem alguna cosa, però no l’esclafit que finalment ha pegat”, assegura el secretari del comité d’empresa, Francisco Javier Hernández. 

Des d'aleshores continuen anant a fitxar per a evitar comiats i la situació, diuen, és insostenible. Ja han tingut una reunió amb l'empresa on, a falta de les negociacions, prometen pagar els comiats.

També et pot interessar

stats