El caqui valencià arriba per primera vegada a la Xina

Aquest dijous han eixit dos contenidors de 20.000 quilos cadascun cap al port d'Algesires i un vaixell se’ls emportarà al país asiàtic

Fàbrica d'exportació de caquis / À Punt NTC

Per primera vegada el caqui valencià arriba a la Xina. Aquest dijous han eixit dos contenidors de 20.000 quilos cadascun de caqui roig cap al port d'Algesires. Des d'allí, un vaixell se'ls emportarà a la Xina gràcies a un acord comercial amb el país asiàtic que ha costat anys d'aconseguir. 

Aquesta nova ruta comercial amb moltes expectatives per al sector. “És un acord important, des del 2019 estem lluitant-lo. Primer es va aprovar el tracte del raïm i enguany hem assolit aquest”, explica el president de l’Associació Espanyola del Caqui, Pascual Prats. 

Per tal d'arribar a la Xina en òptimes condicions, els caquis valencians han de seguir un protocol molt estricte tant en la producció al camp com en el procés d'exportació. La temperatura ha de ser constant durant els entre 35 i 40 dies que dura el viatge. “Hem de tindre unes càmeres de fred només per a la fruita que s’exportarà i s’ha de mantindre entre 0 i 2 graus”, ha detallat el gerent de The Natural Hand, Juan Carlos Martínez

És el primer pas per a conquistar un mercat molt desitjat que només concedeix l'acord comercial cada dos anys a una fruita espanyola. A més, aquest primer enviament és una gran oportunitat per al caqui valencià, ja que arriba en les quatre setmanes prèvies a l'any nou xinés, que és el moment de més consum de fruita en els països asiàtics.

També et pot interessar

stats