Els càmpings valencians superen el milió de turistes entre gener i setembre

Aquesta activitat millora les seues xifres d'ocupació i de creació de llocs de treball

Els turistes i jubilats estrangers activen la temporada de tardor dels càmpings valencians
Els turistes i jubilats estrangers activen la temporada de tardor dels càmpings valencians

Els càmpings de la Comunitat Valenciana viuen un bon any. Un total de més d'1.042.000 visitants allotjats entre gener i setembre, segons les dades fetes públiques aquest dimarts pel secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i el president de la Federació de Càmpings de la Comunitat Valenciana, Pepe Frasquet. L'ocupació és un 27% superior a la registrada durant el mateix període de 2021 i un 21% més que abans de la pandèmia. El 68% dels visitants eren espanyols, sis punts més que abans de la pandèmia.

Colomer i Frasquet han donat més dades. Aquesta activitat ha generat un 20% més de llocs de treball que l'any passat. També han remarcat algunes característiques diferenciadores dels càmpings de la Comunitat Valenciana, com ara que són els únics d'Espanya que romanen oberts els dotze mesos de l'any, amb l'objectiu de la desestacionalització de l'activitat turística.

A més, el sector recupera una tendència característica dels càmpings valencians que es va perdre per les restriccions de mobilitat internacional: en els mesos de la tardor i durant els hiverns, els turistes estrangers superen els espanyols, com veiem en els mesos de gener a febrer de 2022. En concret, aquests acampadors estrangers provenen, fonamentalment, de França (un 27%), Alemanya (un 20%), Països Baixos (un 19%) i Regne Unit (un 10%).

L'estada mitjana duplica la del conjunt d'Espanya

Respecte a l'estada mitjana (8,3 nits) quasi duplica la d'Espanya (de 4,9 nits). La valenciana és la segona comunitat autònoma en oferta de places de càmping d'Espanya durant 2022 (unes 78.000).

També et pot interessar

stats