Campanar PV, Regina i Hispasur, noves varietats de la DO Arròs de València

Presenten millores agronòmiques i resulten més resistents a les plagues i malalties

Cultius d'arròs a l'Albufera de València, en una imatge d'arxiu
Cultius d'arròs a l'Albufera de València, en una imatge d'arxiu / Shutterstock

La Conselleria d'Agricultura, Ramaderia i Pesca ha incorporat tres noves varietats en el plec de condicions de la denominació d'origen protegida Arròs de València: Campanar PV, Regina i Hispasur. Les tres estan directament emparentades amb altres ja incloses i amb característiques similars, però presenten millores agronòmiques i mantenen el mateix perfil organolèptic.

Resulten més resistents a les plagues i malalties que afecten directament l'arròs i han demostrat una major productivitat respecte a altres ja incloses en la DO Arròs de València, segons ha informat el departament en una nota informativa. 

Agricultura ha aprovat la modificació a petició dels productors d'arròs, una vegada comprovat que es compleixen els requisits legals i tècnics.

La DO Arròs procedeix de l'espècie Oryza sativa i es concreta en les varietats Sénia, Bomba i Albufera, a més d'un grapat de subvarietats d'aquestes (Bombó, J. Sendra Copsemar 7, Argila, Montsianell, Gleva i Sarcet) a les quals a partir d'ara s'incorporen les de Campanar PV, Regina i Hispasur. En l'actualitat hi ha 16.000 hectàrees cultivades amb arròs de la denominació d'origen en aiguamolls naturals de les províncies d'Alacant, Castelló i València. 

També et pot interessar

stats