La Cambra de Comerç de València constata que el Brexit ja afecta les exportacions valencianes

L'automòbil és el sector amb més repercussions i la institució recomana buscar mercats nous, com els EUA, on les vendes han crescut un 9%.

Operaris treballant a la factoria Ford d'Almussafes
Operaris treballant a la factoria Ford d'Almussafes / Europa Press

El Brexit ha afectat les exportacions de la Comunitat Valenciana des que es va aprovar en referèndum, segons les dades de la Cambra de Comerç de València. El sector de l'automòbil és el principal afectat, però tots els productes valencians en general s'han vist perjudicats. Ho ha indicat el seu president, José Vicente Morata, a Les notícies del matí.

Morata ha recomanat que les empreses s'esforcen a buscar mercats nous. Un dels més forts és el nord-americà, ja que els Estats Units són el principal mercat fora de la Unió Europea. Enguany les exportacions valencianes han crescut un 9%.

Per a augmentar els llaços comercials, l’exambaixador dels Estats Units a Espanya Alan Solomont intervé aquest dijous a la Cambra de Comerç de València en el VIII Fòrum Empresarial Espanya-Estats Units, en què també participa el president de la Generalitat, Ximo Puig. 

Dins d’aquest objectiu –que les relacions econòmiques es vegen tan poc afectades com siga possible pel Brexit–, Morata ha destacat que des del primer dia han mantingut una relació permanent amb l'ambaixador del Regne Unit perquè conega de prop la situació de les empreses valencianes.

 

Cimera de la Unió Europea per a formalitzar l'acord del Brexit

Ja hi ha data per a la cimera extraordinària de la Unió Europea per a formalitzar l'acord del Brexit a què han arribat Londres i Brussel·les. Serà el 25 de novembre. Ho ha anunciat aquest dijous el president del Consell Europeu, Donald Tusk, després que el govern britànic donara el vistiplau al text de 585 pàgines. La primera ministra, Theresa May, encara ha de superar la votació al Parlament, on no té assegurada la majoria.

També et pot interessar

stats