Calviño transmet a Brussel·les que l'economia espanyola creixerà per damunt de la mitjana europea

La política econòmica estarà centrada en els tres eixos de "la disciplina fiscal, la cohesió social i les reformes estructurals".

La vicepresidenta Nadia Calvino amb el comissari d'Economia, Paolo Gentiloni, aquest dilluns a Brussel·les
La vicepresidenta Nadia Calvino amb el comissari d'Economia, Paolo Gentiloni, aquest dilluns a Brussel·les / @_minecogob (Twitter)

La vicepresidenta i ministra d'Afers Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, ha destacat aquest dilluns a Brussel·les que l'economia espanyola "continuarà creixent per damunt de la mitjana de la Unió Europea", després que el Fons Monetari Internacional ha rebaixat en dues dècimes, a l'1,6%, la seua previsió de creixement per al 2020.

A la seua arribada a la reunió de ministres d'Economia i Finances de l'Erurogrup, Calviño ha assenyalat que l'ajust a la baixa de l'FMI ha hagut de ser "una mica superior" al que han realitzat altres organismes en les seues projeccions econòmiques, perquè ha tingut en compte per primera vegada la nova metodologia de càlcul de l'INE.

"Per això l'ajust és més elevat potser que en altres països", ha dit la vicepresidenta del govern, que ha afegit que "tots els organismes coincideixen a considerar que el nostre país creixerà durant el 2020 per damunt de la mitjana de la Unió Europea i que està en una senda de creixement que es mantindrà en els pròxims anys".

A més, Calvino ha transmet a Brussel·les la voluntat del nou govern espanyol de continuar amb una política econòmica centrada en els tres eixos de la disciplina fiscal, la cohesió social i les reformes estructurals.

Calviño recalca que la transició ecològica a UE ha de ser "justa" entre països

D'altra banda, la vicepresidenta econòmica ha defensat que la transició ecològica a la Unió Europea (UE) ha de ser "justa" entre els països. Calviño s'ha pronunciat així davant la reduïda quantitat que Espanya espera rebre del Fons de Transició Justa presentat per la Comissió Europea per a ajudar les regions que tinguen més dificultats per a aconseguir la neutralitat d'emissions de CO2 el 2050.

També et pot interessar

stats