Calviño, entre les opcions per a succeir a Centeno en la presidència de l'Eurogrup

El portugués abandona el govern lusità i no optarà a renovar el mandat al capdavant de l’organisme europeu.

La vicepresidenta tercera del govern espanyol, Nadia Calviño
La vicepresidenta tercera del govern espanyol, Nadia Calviño / Europa Press

La vicepresidenta d’Assumptes Econòmics, Nadia Calviño, està entre les possibles candidatures per a succeir a Mário Centeno en la presidència de l’Eurogrup a partir del 13 de juliol. El portugués ha anunciat aquest dimarts que abandona el govern lusità i no optarà a renovar el mandat al capdavant de l’organisme europeu.

Encara que encara no hi ha cap candidatura formal, fonts diplomàtiques han assenyalat que esperen que “almenys” tres ministres facen un pas avant: Calviño, el luxemburgués Pierre Gramegna i l’irlandés Paschal Donohoe. Cap dels tres governs, no obstant això, ha volgut confirmar les seues respectives candidatures.

El procediment, en qualsevol cas, s’iniciarà aquest dijous en la reunió per videoconferència que mantindran els responsables de finances dels estats membres. Ací Centeno comunicarà als seus homòlegs la decisió i amb això s’obrirà un termini per a la presentació de les candidatures oficials.

A l’espera de conéixer quins ministres opten a ocupar la presidència de l’Eurogrup durant els pròxims dos anys i mig, fonts comunitàries assenyalen que “la reputació de Calviño és irreprotxable” però “també té un perfil molt pronunciat”.

També et pot interessar

stats