Calviño afirma que "de cap manera" s'apujaran els impostos a curt termini

Defensa la necessitat de controlar la despesa pública, ja que les mesures que s'han pres per la pandèmia suposaran un increment del deute de 150.000 milions els anys 2020 i 2021

La vicepresidenta segona, Nadia Calviño,, en una imatge d'aquest dilluns
La vicepresidenta segona, Nadia Calviño, en una imatge d'aquest dilluns / Efe

La vicepresidenta d'Assumptes Econòmics, Nadia Calviño, ha defensat aquest dijous que "de cap manera" el govern parla "d'apujar impostos i menys a curt termini", sinó d'afrontar la modernització del sistema fiscal al llarg dels pròxims anys. "Aquest no és el moment d'apujar impostos", ha afegit, però cal "començar a pensar en imposició digital, verda" i per a això "s'ha creat un comité d'experts en la reforma fiscal", ha argumentat.

Respecte a les ajudes directes a empreses, Calviño ha explicat que el projecte de conveni que aquesta setmana s'enviarà a les comunitats autònomes preveu la possibilitat que cada regió amplie els sectors beneficiaris en funció de les seues circumstàncies particulars, la qual cosa exigirà també modificar el reial decret.

Malgrat això, ha defensat la necessitat d'establir criteris objectius per a controlar la despesa pública, ja que les mesures per a pal·liar els efectes de la pandèmia de coronavirus suposaran un increment del deute públic de 150.000 milions els anys 2020 i 2021.

Digitalització de les pimes

La vicepresidenta ha anunciat que els pròxims dies llançarà una manifestació d'interés sobre la digitalització de les pimes amb l'objectiu d'avançar en la implementació del pla de recuperació, la versió definitiva de la qual s'enviarà les pròximes setmanes a Brussel·les i tindrà "milers de pàgines" amb el detall dels projectes.

També et pot interessar

stats