Quin és el calendari de la campanya de la renda de 2020?

Veus expertes recomanen no precipitar-se i assegurar-se que estiguen aplicades totes les deduccions possibles.

Consell per a la campanya de la renda de 2020 / À Punt NTC

S'acosta el dia d'ajustar comptes amb Hisenda. L'Agència Tributària ha marcat ja el calendari de la campanya de la renda del 2020. Des d’aquest dijous ja es pot consultar l'esborrany en l'aplicació, però s’haurà d’esperar fins al 7 d’abril perquè la campanya de la renda comence per internet.

A partir del 4 de maig es podrà demanar cita prèvia per a ser atés via telefònica i a partir del 6 del mateix mes, l'Agència Tributària podrà confeccionar la declaració, també per telèfon. Pel que fa a l'atenció personal es podrà demanar des del 27 de maig.

Serà a partir del 2 de juny quan es podrà presentar la declaració de renda a les oficines. El 25 d'aquest mes serà l'últim dia per a la presentació telemàtica i el dia 30 de juny acaba el termini per a presentar la declaració.  

Com beneficiar-se de la campanya de la renda d’enguany?

La campanya d'enguany està marcada per tot el que va passar el 2020 durant el primer any de la pandèmia. El primer consell que donen veus expertes és no precipitar-se: cal revisar l'esborrany en tots els casos i assegurar-se que estiguen aplicades totes les deduccions possibles.

Els milers d'autònoms que han tingut cessament d'activitat durant l'any passat hauran de tributar com rendiment de treball. 

Quant a les treballadores amb fills menors de 3 anys que hagen estat en un ERTO perden la deducció de maternitat de 100 euros al mes per fill, només durant els mesos que no hagen treballat. Diferent és la situació de les mares en ERTO parcials, que segueixen tenint la prestació i la deducció per maternitat. 

Qui l'any passat recupera una part dels diners d'un pla de pensions haurà de declarar-ho com a rendiment de treball.

Finalment, en el cas dels propietaris que, per pandèmia, hagen abaixat el preu del lloguer a l'inquilí, han de declarar el preu reduït, no el del contracte. 

També et pot interessar

stats