Calabuig descarta l'aprovació de l'ampliació nord en breu per les eleccions generals

El trànsit de contenidors del Port de València cau un 11% per la incertesa internacional

Consell d'administració del port de València
Consell d'administració del Port de València / À Punt NTC

El president de l'Autoritat Portuària de València, Joan Calabuig, ha considerat que la convocatòria d'eleccions generals anticipades per al 23 de juliol fa d'aquestes pròximes setmanes "una època complexa" perquè el Consell de Ministres aprove l'ampliació nord del Port de València.

Així ho ha considerat en la roda de premsa posterior al Consell d'Administració de Valènciaport, en la qual ha assegurat que s'ha "continuat treballant amb normalitat i responent totes les qüestions de tràmit que s'han anat plantejant".

Ara, ha dit, l'aprovació està "en mans del Consell de Ministres", que ha de donar el vistiplau perquè "continue desencadenant-se el procés".

"L'única cosa que puc dir és que la informació que tenim és que es continua estudiant aquest àmbit; ara és una època complexa per a una aprovació immediata, però hi ha plena consciència que aquest tema ha de resoldre's quan les circumstàncies ho permeten", ha indicat.

Així mateix, ha recordat que, ara, el govern no està en funcions, sinó que ho estarà després de les eleccions i ara "està en plena potestat".

"Però una cosa és la capacitat legal i una altra cosa és la prudència del moment", ha afegit, i ha manifestat que "durant els processos electorals hi ha determinades coses que poden condicionar la gestió dels diferents governs, siguen del mateix color o d'un altre".

Aquest divendres es compleixen sis mesos des que la va aprovar el Consell d'Administració del port. Calabuig ha descartat l'aprovació immediata i ho ha atribuït a la "prudència del moment", ha dit, en referència a l'avançament electoral i el possible canvi de govern.

Cau un 11% el trànsit de contenidors

El Port de València experimenta un descens de l'11% en el trànsit de contenidors segons ha avançat el president de l'autoritat portuària, Joan Calabuig.

Calabuig equipara aquest descens al que s'està registrant en altres ports d'Europa, com Rotterdam i Hamburg, i ho atribueix a la incertesa que encara existeix a escala internacional.

És una de les preocupacions del Consell d'Administració del Port de València que s'ha celebrat aquest divendres.

Terminal intermodal de Font de San Lluís

En l'ordre del dia de la reunió s'ha inclòs també la ratificació de la pròrroga i modificació del conveni interadministratiu per a la construcció de l'estació intermodal de Font de Sant Lluís, que es va signar el 2019 i caducava al maig.

Calabuig ha destacat la "col·laboració excel·lent entre totes les institucions: la Generalitat, l'Ajuntament de València, Ports de l'Estat i Adif".

"Crec que el futur de la connectivitat del port ha de passar pel ferrocarril, que ha de ser un element fonamental per a seguir en la línia de la descarbonització", ha considerat

En aquest sentit, ha previst que a aquesta estació se sumen en el futur "altres intermodals" a Sagunt (Camp de Morvedre) i ha destacat que aquestes infraestructures són "models de col·laboració entre administracions".

Dues càtedres universitàries

El consell d'administració de Valènciaport ha aprovat, així mateix, la creació d'una nova càtedra en matèria portuària a la Universitat Politècnica de València, que tractarà temes relacionats amb la innovació, la sostenibilitat, la digitalització, la logística i l'automatització.

Així mateix, s'ha acordat prorrogar el conveni ja existent per a la càtedra d'Economia Portuària de la Universitat de València.

També et pot interessar

stats