CaixaBank tancarà més de 800 oficines en els pròxims tres anys

Així ho preveu el nou pla estratègic 2019-2021 de l'entitat que ha presentat aquest dimarts a Londres.

Europa Press
Europa Press

CaixaBank tancarà més de 800 oficines, fonamentalment de les ciutats, en els pròxims tres anys. Així es preveu en el nou pla estratègic 2019-2021 de l'entitat, que s'ha presentat aquest dimarts a Londres.

Actualment, CaixaBank té més de 4.400 oficines, tant urbanes com rurals, una xifra que passarà en 2021 a poc més de 3.600.

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ha reconegut que aquesta reestructuració comportarà una reducció de la plantilla, però no l'ha quantificada. “No tenim un calendari establit, ni detalls exactes del volum d'empleats que puga eixir cada any, solament que el canvi serà gradual i raonable", ha assegurat Cortázar.

Així mateix, ha dit que no compten amb cap quota geogràfica, sinó que tot el territori espanyol patirà el tancament d'oficines i, per tant, l'acomiadament de part de la plantilla. No obstant això, ha apuntat que les zones on més presència té, com pot ser la ciutat de Barcelona, previsiblement seran les àrees en les quals més s'eliminen les duplicitats.

D’altra banda, el conseller delegat del banc ha demanat ajuda sindical per a flexibilitzar les condicions de la seua xarxa rural i aconseguir així que aquestes oficines puguen seguir sent "rendibles, viables i eficients".

Gortázar ha reclamat "complicitat" als representants sindicals, ja que s'han d'arribar a pactes o convenis per a flexibilitzar les condicions laborals d'aquestes oficines, fomentant el format unipersonal i eliminar normes com la que requereix a un segon responsable per sucursal.

Tomás Muniesa deixa les seues funcions executives en CaixaBank

El director general d'assegurances i gestió d'actius i membre del comité de direcció de CaixaBank, Tomás Muniesa, ha decidit renunciar a les seues funcions executives, per a centrar-se en la vicepresidència no executiva de l'entitat.

En el marc del seu nou pla estratègic amb vista a 2021, la comissió executiva del banc ha aprovat canvis amb els quals busca aconseguir un consell "més renovat".

Muniesa serà rellevat per Javier Valle, que s'incorpora com a membre del comité de direcció i assumirà la direcció executiva d'assegurances de CaixaBank, funció que compaginarà amb el seu actual càrrec com a director general de VidaCaixa.

També et pot interessar

stats