Caixabank presenta aquest dijous un esborrany de l’ERO amb propostes concretes

L'entitat preveu reduir un 18% de la xarxa d'oficines que, com a conseqüència, afectarà 2.157 persones.

Europa Press
Europa Press

La direcció de CaixaBank s'ha compromés a entregar aquest dijous un esborrany de l'Expedient de Regulador d'Ocupació (ERO) que durà a terme en el marc del seu nou Pla Estratègic 2019-2021.

Fonts sindicals han assegurat que es tracta d'un primer text sobre el qual començar a treballar, amb dades i propostes concretes. L'entitat preveu escometre una reducció del 18% de la xarxa d'oficines que, com a conseqüència, afectarà 2.157 persones, 142 d'elles a València, 63 a Alacant i 33 a Castelló.

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, va assegurar divendres que "es deixaran la pell" per a aconseguir un acord amb els sindicats sobre l’ERO. "Farem tots els possibles i impossibles per a arribar a un acord amb els sindicats", ha remarcat Gortázar.

Per la seua banda, la responsable de comunicació de CCOO en CaixaBank, Ruth Bolaños, ha lamentat que, després de presentar uns resultats de 1.985 milions d'euros, "es pretenga fer una reestructuració forçosa amb 2.157 acomiadaments i mobilitats forçoses, a més d'empitjorar les condicions de treball de tota la plantilla que ha fet possibles aquests resultats".

Segons el fixat fins al moment, el període formal de negociacions de l'ERO s'estendrà fins al 8 de maig.

També et pot interessar

stats