CaixaBank planteja un ERO de més de 200 treballadors a la Comunitat Valenciana

L'objectiu de l'entitat és tancar 81 oficines al nostre territori.

CaixaBank planteja un ERO de més de 200 treballadors a la Comunitat Valenciana
CaixaBank planteja un ERO de més de 200 treballadors a la Comunitat Valenciana

CaixaBank ha obert les negociacions per a un nou expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afectaria 2.157 treballadors, més del 7% de la plantilla a tot Espanya. L'entitat encara no ha volgut facilitar dades per comunitats autònomes, però fons sindicals han traslladat que a la Comunitat Valenciana serien 238 les persones incloses en este procés. Segons ha explicat a À Punt Mèdia el secretari general provincial d'UGT a València de l'organisme, Víctor Mirabete, representaria "al voltant del 10% dels treballadors" de la Comunitat Valenciana. Del total, 117 correspondrien a València, 66 a Alacant i 33 a Castelló. També cal afegir 25 més en els serveis central situats a València. 

L'objectiu de CaixaBank es tancar 81 oficines a la Comunitat Valenciana: 40 a València, 34 a Alacant i 7 a Castelló. Víctor Mirabete ha explicat que "les negociacions no han fet més que començar i que esperen que les adscripcions a l'ERO puguen ser voluntàries i no haver d'arribar a mesures forçoses". 

CaixaBank ha emés un comunicat en què assegura que el pla de reestructuració es presenta "per a reforçar l'eficiència i la posició competitiva al mercat i per a continuar donant suport a l'inclusió financera".

L'entitat proposa potenciar "el nou model d'oficines urbanes, enfortir la xarxa rural i els serveis digitals". També aposta per "mantindre i flexibilitzar les oficines en poblacions amb menys de 10.000 habitants". 

A més, explica que el diàleg obert amb els sindicats té "la ferma voluntat d'assolir un acord de consens". 

En el comunicat confirma que el pla de reestructuració "generaria un excedent laboral de 2.157 persones" a tot Espanya.

 

També et pot interessar

stats