Caixabank obté 1.298 milions d'euros de benefici en els sis primers mesos del 2018

L'entitat catalana no considera una bona idea l'impost a la banca anunciat pel govern de Pedro Sánchez.

Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank
Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank / CaixaBank

Caixabank ha presentat a València els seus resultats: un benefici de 1.298 milions d'euros des del passat mes de gener, el que suposa un 54% més que els beneficis obtinguts en el mateix període de l'any passat. La major part dels ingressos arriben del negocis bàsics del mercat financer, com ara el marge d'interessos, les comissions i les assegurances. També l'impacte extraordinari, com és el cas de les aportacions fetes pel banc portugués BPI i el Banc de Foment d'Angola, que han augmentat l'evolució d'ingressos en més d'un 8%.

A més, els nivells de morositat també han baixat del 6,5% al 5,3%. Davant d'aquests resultats, el conseller delegat de Caixabank, Gonzalo Cortázar, ha reconegut que continuen ben lluny de les xifres aconseguides en els anys anteriors a la crisi, però que estan satisfets i continuen buscant l'eficiència per a seguir guanyant quota de mercat.

Però no només s'hi ha parlat de xifres. També hi ha hagut un moment per a valorar l'anomenat impost a la banca anunciat pel govern de Pedro Sánchez. Caixabank se suma a la resta de grans entitats financeres que el consideren una molt mala idea, però, tot i això, descarten la modificació de l'estructura de grup. Per contra, han demanat als polítics que hi haja una reflexió general per a intentar reduir el dèficit públic.

D'altra banda, la inestabilitat política i la situació que es viu a Catalunya, són dos factors que preocupen el sector financer. Caixabank aboga perquè el govern central mantinga un diàleg amb la Generalitat de Catalunya per tal de reconciliar la societat.

Dels resultats coneguts es desprén que el sector financer continua donant símptomes d'acceleració en una setmana en què els principals bancs espanyols han presentat els seus comptes. En aquest cas, el grup Santander ha obtingut 3.752 milions d'euros, el BBVA guanya 2.649 milions i Bankia repeteix la mateixa xifra que l'any anterior i es queda amb 515 milions de beneficis. El banc Sabadell mostra un retrocés en els guanys, amb 120 milions d'euros, un 73% menys que l'exercici passat. La principal raó d'esta baixada està en la venda d'actius immobiliaris i la fuita de clients després de la integració amb el TSB.

També et pot interessar

stats