CaixaBank i Bankia treballen a contrarellotge per a anunciar la fusió

El mercat ja ha abraçat la possible operació premiant amb fortes pujades les accions dels bancs.

Imatge d'arxiu de CaixaBank
Imatge d'arxiu de CaixaBank / Europa Press

Els equips interns de CaixaBank i Bankia, així com els auditors, assessors i advocats contractats ex professo, treballen a contrarellotge en la revisió dels comptes del contrari, perquè els consells d'administració puguen decidir en els pròxims dies si la fusió segueix avant.

L'anunci de la possible fusió podria materialitzar-se aquest diumenge, data que es pensa que és la més probable perquè es reunisquen els dos consells, encara que cap de les dues entitats ho confirma.

La possibilitat que les dues antigues caixes d'estalvis formen el primer banc espanyol per volum d'actius, de vora 650.000 milions d'euros, podria marcar l'inici d'una nova etapa en la consolidació del sector, que ja s'esperava pels baixos tipus, menors ingressos i la digitalització, amb el catalitzador de la pandèmia.

A l'espera de saber si, una vegada fets els primers treballs, totes dues entitats mantenen el seu interés de fusionar-se, el mercat ja ha abraçat l'operació premiant amb fortes pujades les accions dels bancs, almenys fins aquest dijous.

A més, té l'aprovació el govern espanyol i Brussel·les, així com els supervisors, encara que la grandària de l'entitat resultant ha suscitat dubtes per les retallades d'oficines i de plantilles que es donen per fets. L'entitat fusionada comptaria amb 6.700 oficines (4.500 de CaixaBank i 2.300 de Bankia) i una plantilla conjunta de 51.500 empleats (35.700 de CaixaBank i prop de 16.000 de Bankia).

També et pot interessar

stats