Caixa Ontinyent va guanyar un 4,98% més el 2023, fins a 9,7 milions d'euros

La caixa actualment té 42 oficines repartides per la Vall d'Albaida, la Safor, el Comtat, la Costera, l'Alcoià i també la ciutat de València, i obrirà enguany a Paterna i Alacant

Seu de la caixa valenciana
Seu de la caixa valenciana / Caixa Ontinyent

Caixa Ontinyent va aconseguir el 2023 un benefici, abans d'impostos, de 13,5 milions d'euros, un 11,43% superior al que va obtindre el 2022. Després de pagar impostos, que suposen 3,8 milions d'euros, el benefici net se situa en 9,7 milions d'euros, un 4,98% més que en l'exercici anterior.

El consell d'administració de l'entitat ha formulat este dimarts els comptes de l'exercici 2023, que seran elevats a l'assemblea general per a l'aprovació en els pròxims mesos i que han superat les previsions tant en volum de negoci com en resultats i posició de capital. La proposta de distribució dels beneficis que s'elevarà a l'assemblea general permet incrementar el nivell de capitalització de l'entitat (en destinar-se 8,5 milions d'euros a reserves) i potenciar les accions de la seua obra social (a la qual es destinen 1,1 milions d'euros).

Quant a la morositat, se situa en el 2,75% amb una cobertura del 71,98%, i el capital CET1 en el 17,22%, molt per damunt del mínim que exigeix el Banc d'Espanya, segons ha detallat la caixa d'estalvis valenciana en un comunicat.

Noves oficines a Alacant i Paterna

D'altra banda, Caixa Ontinyent ha anunciat la intenció d'obrir oficines a la ciutat d'Alacant i a Paterna en el primer semestre de l'any, al mateix temps que es gestionen noves obertures per a l'any vinent. Tal com preveu el pla estratègic 2023-2025, la caixa avança en la "consolidació com a entitat de referència a la Comunitat Valenciana". La caixa actualment té 42 oficines repartides per la Vall d'Albaida, la Safor, el Comtat, la Costera, l'Alcoià i també la ciutat de València.

El president de Caixa Ontinyent, José Pla, ha recalcat hui que el 2023 "ha sigut un excel·lent exercici econòmic i social". "Econòmic, perquè continuem creixent en negoci, hem aconseguit uns resultats històrics i hem elevat el capital a nivells realment sòlids; social, perquè tota la nostra activitat té com a objectiu contribuir al benestar de tot; i el millor de tot és que estem en disposició d'estendre el nostre model i la nostra actuació a altres zones de la Comunitat Valenciana", ha explicat.

El pressupost de l'obra social per a enguany és d'1,5 milions d'euros

Els resultats obtinguts, juntament amb altres romanents, recuperacions i ingressos, permeten un pressupost d'obra social d'1,5 milions d'euros. Enguany es mantindran els programes establits respecte al manteniment dels centres propis i en col·laboració, investigació i divulgació de temes autòctons a través de publicacions, col·laboració amb els col·lectius, presència als campus i gestió de les fundacions participades de caràcter assistencial, docent i cultural.

A més, en la Fundació Caixa Ontinyent es mantindrà l'activitat del Mont de Pietat, es potenciarà l'activitat del Centre Cultural Caixa Ontinyent i es diversificaran els programes d'educació financera, amb rellevància especial a la formació de formadors, cursos i conferències a alumnes d'ESO i de batxillerat, l'app de contes infantils, accions específiques per a majors, i altres activitats d'informació i divulgació a través de la web i de xarxes socials. Este programa formatiu l'estan utilitzant més de 43.000 persones de diversos punts d'Espanya.

També et pot interessar

stats