Caixa Ontinyent va guanyar 9,2 milions el 2022

La caixa d'estalvis valenciana destaca l'obtenció de millors resultats dels previstos i també el descens de la morositat

Caixa Ontinyent, en una imatge d'arxiu
Caixa Ontinyent, en una imatge d'arxiu / Caixa Ontinyent

El Consell d'Administració de Caixa Ontinyent ha formulat aquest dijous els comptes de l'exercici 2022, que seran elevades a l'Assemblea General per a l'aprovació en els pròxims mesos, i que reflecteixen un benefici net de 9,2 milions d'euros. Segons ha informat l'entitat financera valenciana en un comunicat, s'han superat les expectatives tant en volum de negoci com en resultats i posició de capital.

Els comptes mostren un benefici, abans d'impostos, de 12,1 milions d'euros, un 0,26% més que el 2021, un "gran resultat", atés que el 2021 "es van obtenir importants ingressos atípics". Després del pagament d'impostos, que suposen 2,9 milions d'euros, el benefici net es va situar en 9,2 milions d'euros.

La proposta de distribució d'aquests beneficis ha permés elevar el nivell de capitalització de l'entitat (en destinar-se 8,2 milions d'euros a reserves) i potenciar les accions de l'obra social, a la qual es destinen un milió d'euros. La morositat va baixar al 2,62%, amb una cobertura del 84,15%, i el capital CET1 es va situar en el 15,08%, molt per damunt del mínim exigit pel Banc d'Espanya.

El president de l'entitat, José Pla, ha expressat la "satisfacció" del Consell d'Administració "per l'evolució dels comptes" i la "solvent situació de l'entitat, sobretot en un moment d'incertesa i de crisi en els mercats financers". "Adaptar-nos a l'entorn i contribuir a la sostenibilitat de les nostres comarques és l'objectiu que perseguim en aquests temps difícils. La solvència del nostre balanç, la nostra experiència i la preparació dels nostres professionals són els fonaments bàsics per a abordar un pla estratègic que ens permetrà albirar quin tipus d'entitat volem ser a mitjà termini i on volem situar-nos", ha indicat.

El Consell d'Administració està estudiant un pla estratègic "adaptat a les actuals circumstàncies socials i econòmiques", i amb una visió a tres anys (2023-2025). El president de la caixa d'estalvis ha apuntat que aquest pla "aprofundirà en el model de banca territorial, pròxima i compromesa amb l'economia local i amb les famílies, i reforçarà el compromís social de Caixa Ontinyent orientat a la sostenibilitat territorial, la implicació activa en la protecció del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic".

L'obra social tindrà 1,5 milions d'euros de pressupost

D'altra banda, Caixa Ontinyent ha explicat que per a enguany destinarà a l'obra social 1,5 milions d'euros de pressupost, obra social que mantindrà l'aposta per la investigació, la formació o la divulgació. A més, Caixa Ontinyent editarà la primera memòria de sostenibilitat i responsabilitat social que arreplegarà, entre altres, els compromisos i el grau de compliment de l'entitat amb cadascun dels grups d'interés i amb el medi ambient: personal, clients, proveïdors, administració pública, supervisors i mitjans d'informació.

També et pot interessar

stats