Caixa Ontinyent va guanyar 6,5 milions d’euros nets el 2018

Aquesta quantitat suposa un 5,08% més que l’any 2017.

Caixa Ontinyent va guanyar 6,5 milions d’euros nets el 2018
Caixa Ontinyent va guanyar 6,5 milions d’euros nets el 2018

Caixa Ontinyent augmenta els guanys. Ha aconseguit el 2018 un benefici net de 6,5 milions d’euros, un 5,08% més que l’any anterior. D’aquests beneficis, Caixa Ontinyent destinarà 5,3 milions d’euros a reserves i 1,2 milions a l’obra social.

La morositat ha baixat al 5,96% i la taxa de fortalesa financera, l’anomenat capital CET1, és de vora un 16,4%, molt per damunt del mínim exigit pel Banc d’Espanya, que és del 12,13%.

Segons ha anunciat la caixa, una de les principals línies d’actuació per a 2019 serà aprofundir en la digitalització. Així, a la nova banca electrònica estrenada en 2018, se sumarà el 2019 una nova app, l’ampliació de mitjans de pagament a través de mòbil i l’adaptació dels serveis oferits a les oficines per a potenciar l’autogestió del client.

Obriran noves oficines el 2020

Segons han explicat a À Punt fonts de l’entitat, preveuen obrir oficines al nord de les comarques de València a partir de l’any que ve. “La idea seria decidir enguany en quines poblacions i quantes oficines, però segurament seria ja el 2020 quan les posarem en funcionament”, assenyalen. “La idea es expandir-nos cap al nord de la província de València”, però no tenen previst, “de moment”, guanyar espai a Castelló o ampliar-ne la presència a Alacant.

Caixa Ontinyent té 45 oficines a les comarques centrals valencianes: la Vall d’Albaida, la Costera, la Safor, el Comtat i l’Alcoià, i la ciutat de València. Té 80.000 clients, 1.200 milions d’euros en actius i 190 empleats, el 96% d’ells fixos.

D’altra banda, i ja amb la posada en marxa de la Fundació Caixa Ontinyent el passat gener, es potenciarà l’educació financera a través del programa Finança’t, es posarà en marxa el mont de pietat i es redactarà el projecte de nou centre social a Ontinyent (Vall d’Albaida) que, a més d’estar obert a les activitats de les associacions i col·lectius, acolliria l’arxiu històric i el museu de Caixa Ontinyent, les activitats de la seua Fundació i el mont de pietat.

Caixa Ontinyent, fundada el 1884, és l’única caixa d’estalvis valenciana i una de les dues que ha sobreviscut al procés de reestructuració del sistema financer espanyol. L’altra supervivent és Colonya-Caixa Pollença, a les Illes Balears.

També et pot interessar

stats