La cadena de supermercats Dia anuncia un ERO per a un màxim de 2.100 empleats

En un comunicat, la companyia informa d'unes pèrdues en el 2018 de més de 350 milions d'euros.

Arxiu
Arxiu / Europa Press

La cadena de supermercats Dia ha anunciat un ERO que afectarà un màxim de 2.100 persones. En un comunicat a la Comissió del Mercat de Valors aquest divendres, la companyia ha informat d'unes pèrdues en el 2018 de més de 350 milions d'euros, enfront dels guanys de més de 100 milions un any abans.

La cadena Dia ha presentat els resultats la mateixa setmana en què el fons LetterOne, controlat per l'inversor rus Mikhaïl Fridman, ha llançat una OPA sobre la companyia a 67 cèntims per acció. Fridman ja té el 29% del capital de la firma.

La mesura afecta dos empreses del grup, Dia i Twins, on treballen 1.200 persones a la Comunitat Valenciana i més de 16 mil a tot Espanya. Per tant, l'expedient afectaria aproximadament més d'un 13% de la plantilla a Espanya. 

Una notícia "esperada"

En declaracions a À Punt, Antonio Pérez, secretari general de FETICO, sindicat majoritari en l'empresa, ha explicat que era una notícia "esperada", sobretot els últims dies. 

Tot i això, Pérez considera que la companyia "anava bé" i que els seus resultats responen a operacions accionarials on els treballadors poden fer poc. Considera que Dia és "una companyia que funciona, però que desgraciadament es veu abocada a aquest tipus de situacions".

La cadena Dia ha presentat els resultats la mateixa setmana que el fons LetterOne, controlat per l'inversor rus Mikhaïl Fridman, ha llançat una OPA sobre la companyia, a 67 cèntims per acció. Fridman ja té el 29% del capital de la firma.

El grup Dia té actualment (considerant totes les empreses del grup) 26.693 treballadors a tot Espanya.

També et pot interessar

stats