Brussel·les, preocupada pels riscos amb la ciberseguretat d'empreses xineses com ara Huawei

La Comissió Europea assenyala que aquestes companyies es veuen obligades a donar informació als serveis d'intel·ligència del seu país.

Andrus Ansip, vicepresident de la Comissió Europea, ha reconegut que hi ha certa preocupació pels riscos amb la ciberseguretat d'empreses xineses.
Andrus Ansip, vicepresident de la Comissió Europea, ha reconegut que hi ha certa preocupació pels riscos amb la ciberseguretat d'empreses xineses.

El vicepresident de la Comissió Europea, Andrus Ansip, ha reconegut que hi ha certa preocupació pels riscos per a la seguretat que puguen plantejar companyies tecnològiques xineses com ara Huawei. Segons ha explicat, aquestes companyies es veuen obligades a donar informació als serveis d'intel·ligència del seu país.

“Hem d'estar preocupats per aquestes companyies” ha declarat a Brussel·les Ansip, que considera que “no és un bon senyal que hi haja empreses que han d'obrir els seus sistemes a algun tipus de servei d'intel·ligència”.

Ansip ha fet aquestes declaracions en un moment en què es dubta de la seguretat de l'empresa Huawei, ja que la directora financera, Meng Wanzhou, ha sigut detinguda al Canadà . “No sabem molt sobre el cas, però com a persones hem de tindre por”, ha conclòs el vicepresident comunitari.

Huawei nega les acusacions d'Ansip

La companyia xinesa ha mostrat la seua “sorpresa” per les declaracions del vicepresident de la Comissió Europea i “rebutja categòricament” tota acusació que supose una “amenaça per a la seguretat”.

Huawei ha assenyalat que “som part de la solució, no del problema” i ha demanat diàleg a Ansip per a resoldre el que considera un “malentés” i continuar amb la cooperació de llarg termini que mantenen entre l'empresa i la Comissió Europea.

També et pot interessar