Brussel·les multa amb més de mil milions d'euros cinc bancs per càrtel en el mercat de divises

La comissària de Competència ha assegurat que "la CE no tolerarà aquests comportaments".

Brussel·les multa amb més de mil milions d\'euros cinc bancs per càrtel en el mercat de divises
Brussel·les multa amb més de mil milions d'euros cinc bancs per càrtel en el mercat de divises

La Comissió Europea ha imposat aquest dijous multes que pugen a 1.070 milions d'euros als bancs Barclays, RBS, Citigroup, JPMorgan i MUFG per haver participat en dos càrtels en el mercat d'onze divises, entre altres l'euro, els dòlars nord-americans i la lliura esterlina.

"Aquestes decisions envien el senyal clar que la Comissió no tolerarà aquests comportaments" que "han danyat la integritat del sector a costa de l'economia europea i dels consumidors", ha subratllat la comissària de la Competència, Margrethe Vestager.

L'entitat financera UBS també va participar en els dos pactes, però ha evitat una sanció de 285 milions per haver revelat a les autoritats europees l'existència dels dos càrtels. Les onze monedes afectades són, a més de l'euro, els dòlars nord-americà, canadenc, neozelandés i australià; la lliura britànica; el ien japonés; el franc suís, i les corones danesa, sueca i noruega.

En concret, Brussel·les ha imposat una multa conjunta de 811,2 milions d'euros a Barclays, RBS, Citigroup i JPMorgan per participar en un càrtel que van denominar Three Way Banana Split i una altra de 257,7 milions a Barclays, RBS i MUFG per participar en un segon càrtel anomenat Essex Express.

També et pot interessar

stats