Brussel·les investiga Apple per possibles abusos en les normes de competència

També busca determinar si la companyia tecnològica abusa dels desenvolupadors d'aplicadors amb el sistema de pagament Apple Pay.

La vicepresidenta de Competència de la Comissió Europea, Margrethe Vestager, ha anunciat hui l'obertura de la investigació contra Apple
La vicepresidenta de Competència de la Comissió Europea, Margrethe Vestager, ha anunciat hui l'obertura de la investigació contra Apple / Efe

La Comissió Europea ha anunciat l'apertura d'investigacions a la companyia Apple per possibles restriccions a la competència a través de la seua tenda Apple Store i del seu servei de pagaments Apple Pay.

La investigació se centra, en particular, en el fet que Apple imposa l'ús obligatori del seu propi sistema de compres i restringeix la capacitat dels desenvolupadors d'aplicacions per a informar els usuaris d'iPhone i iPad sobre possibilitats més barates dels seus continguts en altres plataformes.

Brussel·les ha iniciat la investigació després de diverses queixes traslladades als seus serveis de Competència per part de Spotify i d'un distribuïdor de llibres electrònics i audiollibres que l'executiu comunitari no ha identificat.

La segona investigació pretén determinar si Apple viola les normes europees de competència en les condicions que exigeix als venedors d’apps que volen integrar Apple Pay en els seus sistemes de pagament. També examinarà en aquest marc que reserve la funcionalitat tap and go d'iPhones en Apple Pay.

També et pot interessar

stats