Brussel·les apuja la previsió de creixement d'Espanya a l’1,6% el 2020

Aquest pronòstic se situa en línia amb l'última actualització del govern espanyol.

Brussel·les apuja la previsió de creixement d\'Espanya a l’1,6% el 2020
Brussel·les apuja la previsió de creixement d'Espanya a l’1,6% el 2020

La Comissió Europea ha elevat una dècima la previsió del creixement de l'economia espanyola tant per a enguany, fins a l’1,6%, com per a 2021, quan creixerà un 1,5%. Així, aquest pronòstic se situa en línia amb l'última actualització del govern espanyol.

L'informe subratlla que l'alentiment de l'economia espanyola en el segon semestre de 2019 va ser “més lleu” del que s'havia anticipat a causa “d’una lleu recuperació del consum privat”.

En conseqüència, l'executiu comunitari assegura que l'economia espanyola va tancar l'any passat amb una expansió del 2% del PIB, una dècima més del que havia calculat al novembre.

La previsió de creixement a l'eurozona es manté en e l’1,2%

D’altra banda, la Comissió Europea ha mantinguy la previsió de creixement econòmic en l'eurozona en l’1,2% del producte interior brut (PIB) durant el 2020 i el 2021, mentre que per al conjunt de la Unió Europea (UE) va romandre en l’1,4% per als mateixos dos anys.

Qualifica el coronavirus de "risc a la baixa" per a l'economia

A més, l'executiu comunitari ha assegurat que el coronavirus suposa “un nou risc a la baixa” per al creixement econòmic. No obstant això, ha reconegut que és “massa prompte” per a avaluar l'abast de l'impacte negatiu.

Així, s'assumeix que el brot assolirà el màxim en el primer trimestre d'enguany i s'estendrà “de forma relativament limitada” a tot el món.

També et pot interessar

stats