El Brexit abaixa un 6% la contractació turística de britànics a la Costa Blanca

La patronal Hosbec i l'administració avancen les campanyes per a captar clients del Regne Unit per a reforçar la temporada d'estiu.

La patronal Hosbec i l'administració avancen les campanyes per a captar clients del Regne Unit per a reforçar la temporada d'estiu | EP
La patronal Hosbec i l'administració avancen les campanyes per a captar clients del Regne Unit per a reforçar la temporada d'estiu | EP

La contractació de paquets turístics a la Costa Blanca s'ha vist afectada pel Brexit, segons constata la patronal hotelera Hosbec. Segons les seues dades, la contractació s'ha reduït un 6% respecte al mateix període de l'any passat. Hosbec ho atribueix al fet que el client britànic s'ho està pensant davant la incertesa  provocada per l'eixida del Regne Unit de la Unió Europea el 29 de març. 

Les dades de contractació a 31 de gener han fet saltar les alarmes perquè, com diu Nuria Montes, la secretària general de la patronal hotelera Hosbec en Les Notícies del Matí, "feia molts anys que no es veia una caiguda tan significativa del ritme de contractació".   

No obstant això, encara que hi ha preocupació en el sector turístic de la Comunitat Valenciana, la patronal Hosbec es mostra confiada que es tracta d'una situació conjuntural i que el nivell de reserves es recuperarà en pròxims mesos. "Estem convençuts que aquest estiu estarà en termes semblats a l'any passat i ens ho confirmen les dades de capacitat aèria programades per a eixa època que són iguals o fins i tot majors", explica Montes.

Actualment, l'obertura dels mercats turístics a Egipte i Turquia els ha convertit en competidors directes d'Espanya. En aquestes destinacions han pujat les contractacions un 40% fruit de de les polítiques turístiques dels governs i dels nivells baixos de què partien "però és un producte distint al nostre i confiem en les nostres fortaleses", assegura la secretària general d'Hosbec. 

Així i tot, a finals de març es posaran en marxa campanyes per a captar el turista britànic. En anys anteriors es feien en temporada d'hivern però ara la patronal del sector, juntament amb l'administració, ha decidit reaccionar, avançar i incrementar la dotació econòmica per a reforçar la campanya d'estiu. 

També et pot interessar