Les borses viuen la pitjor setmana en els últims nou anys

La por pel possible avançament del coronavirus a Europa i els Estats Units ha afectat molt negativament les principals borses europees.

El Dow Jones ha patit una caiguda històrica de 1.200 punts en un sol dia

Els mercats financers de tot el món acumulen pèrdues no vistes des de 2011 a causa de la por pel possible avançament del coronavirus a Europa i els Estats Units. 

El Dow Jones ha patit una caiguda històrica de 1.200 punts en un sol dia, i acumula sis dies consecutius de pèrdues. També els parquets orientals han començat de nou la jornada amb números rojos. El castic dels inversors afecta pràcticament tots els sectors. 

La més castigada a Europa és l’espanyola, que ha perdut la quota dels 9.000 punts per primera vegada des del mes d’octubre. Així, tots els grans valors de l’IBEX-35 han registrat importants pèrdues: el BBVA, Inditex i Iberdrola ho han fet per damunt del 3%. Precisament, la borsa espanyola va tancar la sessió aquest dijous amb aquest mateix percentatge. 

Pel que fa a la resta de borses europees, Londres, París i Frankfurt han perdut també més d’un 3% del seu valor, mentre Milà ha caigut un 2,66%. 

Segons els analistes, l’expansió del Covid-19 ha propiciat que els inversors en borsa es dediquen ara a recollir beneficis.

També et pot interessar

stats