Les borses suïsses llancen una opa per Borses i Mercats Espanyols

L'objectiu és crear el tercer operador europeu de mercats financers a Europa.

Les borses suïsses llancen una opa per Borses i Mercats Espanyols
Les borses suïsses llancen una opa per Borses i Mercats Espanyols

Les borses suïsses, mitjançant el grup SIX, han llançat una oferta pública d'adquisició (OPA) sobre la totalitat de les accions de Borses i Mercats Espanyols (BME) a 34 euros per acció. Això suposa una prima del 33,9% respecte a la seua última cotització, de 25,40 euros per títol, i valorar la totalitat de BME en 2.843 milions d'euros.

La societat capçalera del grup que gestiona les infraestructures de mercats i sistemes financers de Suïssa ha llançat aquesta oferta amb l'objectiu de crear el tercer operador europeu de mercats financers a Europa.

L'operació requereix que siga acceptada per, almenys, un 50% del capital social de BME, més una acció.

SIX espera mantindre a BME com una companyia cotitzada de manera independent en les borses de Madrid, Barcelona, Bilbao i València. No obstant això, explica que "si s'aconsegueixen els llindars legals aplicables de venda forçosa, es podria considerar la seua exclusió de cotització".

El període d'acceptació i la finalització de l'operació s'espera en el primer semestre de 2020, després de la recepció de les autoritzacions pertinents, segons ha explicat el grup SIX.

Aquesta operació s'anuncia després que BME i Euronext hagen confirmat converses preliminars en relació amb una potencial operació d'adquisició de la totalitat del capital social de la primera per part de la segona, sense que s'haja adoptat cap decisió.

També et pot interessar

stats