El Bo Viatge tindrà una nova convocatòria

Ximo Puig ha anunciat que s'augmentarà la dotació per al programa del qual ja s'han beneficiat 260.000 valencians

BOCAIRENT, LA VALL D'ALBAIDA
Bocairent, a la Vall d'Albaida / Jose Abad

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dilluns una nova convocatòria del programa Bo Viatge així com la pròrroga de l'ajuda dirigida al turisme social el 2023, amb la finalitat de mantindre l'ocupació i donar suport a la desestacionalització del turisme.

Així ho ha manifestat en l'acte de lliurament dels Premis Turisme Comunitat Valenciana que la Generalitat concedeix anualment per a reconéixer a persones, entitats i institucions que hagen destacat per la labor en favor del turisme, informa el Consell.

Durant la seua intervenció, el president ha qualificat el turisme de "peça clau" del desenvolupament present i futur de la Comunitat Valenciana i ha mostrat el seu propòsit d'augmentar la dotació per al programa Bo Viatge, del qual ja s'han beneficiat 260.000 valencianes i valencians.

Puig ha subratllat que aquest programa contribueix a dinamitzar el sector turístic i ofereix la possibilitat a la ciutadania de conéixer el territori de la Comunitat Valenciana.

Així mateix, ha valorat l'acord aconseguit, fruit del diàleg, per a donar suport al turisme social, i ha assegurat que les administracions públiques "no poden mantindre-se'n al marge", per la qual cosa ha reclamat polítiques de suport al sector i, en concret, "atendre els preus de mercat", en referència al programa Imserso.

Finalment, ha instat el sector a continuar apostant per seguir "el full de ruta dels Objectius de Desenvolupament Sostenible" i impulsar la sostenibilitat, la inclusió i la innovació amb noves accions i productes.

Premiats 2022

Els Premis Turisme Comunitat han reconegut en aquesta edició la vocació pel turisme, l'aposta per la sostenibilitat i l'accessibilitat integral, així com el desenvolupament d'iniciatives de màrqueting especialitzat i singular.

En concret, el guardó a la Trajectòria turística ha sigut atorgat ex aequo al Congrés Universitat-Empresa de la Fundació Jaume I, pels seus vint-i-cinc anys dedicats a transmetre coneixement; i a Toni Mayor Suárez, president de la patronal hotelera Hosbec.

El Premi a la Formació, Investigació i Innovació Turística ha correspost a l'escola de Paco Torreblanca, International School of Pastry Arts; i el reconeixement a la Promoció i Comunicació Turística s'ha lliurat al Benidorm Fest 2022.

En la modalitat de Turisme Sostenible s'ha reconegut a l'hotel i restaurant Mar de Fulles a Alfondeguilla, i Ocean Republik, Watersport Center ha sigut guardonat en aquesta edició en la modalitat de Turisme Inclusiu.

A més, aquesta edició de Premis Turisme Comunitat Valenciana atorga una menció especial per la seua important contribució a la promoció, comunicació i màrqueting turístic de la Comunitat a Castelló.

També s'ha atorgat una menció especial, a títol pòstum, a Rafael Pallarés, director de l'Hotel Voramar de Benicàssim, per la seua trajectòria professional en la qual va impulsar la vessant social i ambiental en l'hoteleria.

També et pot interessar

stats