El Black Friday i el Cyber Monday generaran 3.107 ocupacions a la Comunitat Valenciana, un 19,3% menys

Aquestes xifres fan referència a nous contractes per als sectors del comerç, la logística i el transport

Diverses persones en l'aparador d'un comerç que anuncia descomptes del 50% pel Black Friday
Diverses persones en l'aparador d'un comerç que anuncia descomptes del 50% pel Black Friday / Eduardo Parra / Europa Press

Les dues pròximes dates més esperades pel comerç tenen unes previsions contingudes. El Black Friday, que se celebrarà el pròxim 24 de novembre, i el Cyber Monday, que té lloc el següent dilluns, 27 de novembre, generaran al voltant de 3.107 contractacions a la Comunitat Valenciana. Segons les previsions del centre d'anàlisi i estudis sobre el mercat laboral Randstad Research, aquesta xifra representarà un descens del 19,3% respecte als 3.850 contractes que es van firmar l'any passat per a aquestes dates assenyalades.

El director de Randstad, Valentín Bote, ha explicat aquest dimarts que hi haurà menys contractacions noves durant aquesta campanya a causa de l'impacte que ja ha tingut la reforma laboral i la gestió dels fixos discontinus. També anticipa un consum menor davant l'encariment del crèdit i una incertesa més gran.  

Bote preveu que la xifra de nous treballadors serà la més baixa dels últims quatre anys. L'estudi realitzat per l'empresa de recursos humans mostra que aquestes xifres fan referència a nous contractes per als sectors del comerç, la logística i el transport.

En tot cas, la demanda de les empreses logístiques buscarà professionals empaquetadors, carretoners, mossos de magatzem, transportistes i d'atenció al client per a atendre l'auge del comerç electrònic. Quant al sector del comerç, es buscarà reforçar la plantilla amb dependents, auxiliars i perfils comercials.

També et pot interessar

stats