Bitcoin cotitza per davall de 30.000 dòlars per primera vegada des del gener

En l'afonament ha pesat les reticències dels reguladors de la Xina i l'envestida de les autoritats de Sichuan contra els miners de criptomonedes

Un sseguidor de Bitcoin conversa amb el cofundador de Bitcoin Beach, Roman Martinez, en la seua seu a Chiltiupán, El Salvador
Un seguidor de Bitcoin conversa amb el cofundador de Bitcoin Beach en la seu a Chiltiupán, El Salvador / Jose Cabezas (Reuters)

La cotització del bitcoin, la criptomoneda de referència, s'ha situat per davall de la cota de 30.000 dòlars per primera vegada des de finals del passat mes de gener i ja perd més d'un 50% del seu valor des dels màxims marcats a mitjan abril, quan va arribar a superar els 64.000 dòlars.

En concret, la cotització del bitcoin arribava a caure aquest dimarts fins als 29.511 dòlars, més d'un 6% per davall del nivell marcat al tancament de la sessió del dilluns i un 54% menys que els 64.863 del màxim aconseguit el passat 14 d'abril. En aquests moments cotitza a 34.070 dòlars.

El mercat de les criptomonedes pateix l'envestida de les autoritats xineses de la província de Sichuan contra els miners de criptomonedes. En l'afonament del bitcoin ha pesat també les cada vegada majors reticències de reguladors de tot el món, especialment a la Xina, a més de la recollida de beneficis després de les meteòriques pujades del començament de 2021.

En aquest sentit, el Banc Popular de la Xina (BPC) ha reforçat el veto a les prestacions de serveis i transaccions relacionades amb criptomonedes com bitcoin en una reunió amb representants dels majors bancs i empreses de serveis de pagament del gegant asiàtic. "Les activitats de comerç de divises virtuals alteren l'ordre econòmic i financer normal, generen riscos de transferències transfrontereres il·legals d'actius, blanqueig de capitals i altres activitats il·legals i delictives, i infringeixen greument la seguretat de la propietat de les persones", ha indicat el Banc Central Xinés en un comunicat.

També et pot interessar

stats