Benidorm i Benicàssim són les ciutats valencianes més cares per a viure

El preu mitjà de l'habitatge a la Comunitat Valenciana s'ha situat en 2020 en 1.723 €/m², 753 euros menys que la mitjana estatal.

Benicàssim és el segon municipi valencià amb el preu mitjà més alt amb una mitjana de 1.789 €
Benicàssim és el segon municipi valencià amb el preu mitjà més alt amb una mitjana de 1.789 € / m² / Marco Penca (Shutterstock)

El preu mitjà de l'habitatge a la Comunitat Valenciana s'ha situat en 2020 en 1.723 euros per metre quadrat, un 0,8% més car que fa un any (desembre de 2019), i la major variació interanual de la franja mediterrània, segons l'estudi publicat per la Societat de Taxació. En l’àmbit estatal, el preu mitjà de l'habitatge nou s'ha situat en 2.476 €/m², amb una pujada interanual del 0,9%. Per tant, comprar un pis a la Comunitat Valenciana és 753 euros més econòmic el metre quadrat que la mitjana nacional.

Alacant és la capital que més ha augmentat el preu mitjà en l'últim any (1%), mentre que Castelló i València ho han fet al 0,8% i 0,7%, respectivament. De les tres, València continua liderant el rànquing amb un preu mitjà per metre quadrat amb 1.900 €/m², seguida d’Alacant (1.457 €/m²) i Castelló (1.419 €/m²). No obstant això, sense comptar amb les capitals, Benidorm és el municipi amb el preu mitjà més alt amb una mitjana de 1.946 €/m², seguit de Benicàssim (1.789 €/m²).

L'estudi també inclou informació sobre l'índex de confiança immobiliari que elabora la Societat de Taxació. Aquest se situa en el quart trimestre de 2020 en 43,8 punts sobre 100 a la Comunitat Valenciana, per damunt de la mitjana estatal, establida en 40,9 punts. Durant l'últim trimestre ha millorat huit dècimes.

Menor esforç econòmic per a comprar un pis que a la resta d'Espanya

Al seu torn, l'índex d'esforç immobiliari, que mesura el nombre d'anys de sou íntegre que un ciutadà mitjà necessitaria destinar per a la compra d'un habitatge de tipus mitjà, se situa en 5,5 anys de salari íntegre, considerablement per davall dels 7,5 anys de mitjana en l'àmbit estatal.

La Societat de Taxació també analitza l'índex d'accessibilitat. Un indicador que mesura la capacitat d'accés a l'habitatge per part d'un ciutadà amb uns ingressos mitjans, considerant no sols el salari, sinó també la seua capacitat d'endeutament. A la Comunitat Valenciana s'ha situat en 152 punts durant el quart trimestre de 2020. Com a referència, l'índex adequat és 100, i la mitjana nacional està en els 110 punts el que significa que en aquesta autonomia és necessari fer un esforç econòmic molt menor.

També et pot interessar

stats