Els beneficis de Ford cauen un 30% en tot el món

La companyia atribueix la davallada a la caiguda de matriculació a Europa i al mercat xinés.

Els beneficis de Ford cauen un 30% en tot el món
Els beneficis de Ford cauen un 30% en tot el món

Els beneficis de Ford han caigut un 30% en els primers 9 mesos de l'any en tot el món, segons les dades fetes públiques per la companyia. Ford ha registrat un benefici net atribuït de 3.328 milions d'euros en aquest període. L' empresa atribueix la baixada al menor rendiment de l'empresa nord-americana a Europa i la Xina.

En aquest sentit, ha informat que la marca ha matriculat 1,16 milions d'unitats en tot Europa, un 2% menys que en el mateix període de l'any passat, i 585.171 unitats en el mercat xinés, un 30% menys. 

La facturació Ford entre gener i setembre es va situar en 109.577 milions de dòlars (96.163 milions d'euros), un 2,1% més que en els nou primers mesos de 2017. El benefici abans d'impostos de la corporació nord-americana en aquest període és de l'exercici va ser de 3.828 milions d'euros, la qual cosa es tradueix en una reculada del 30,6%.

Ford ha anunciat que vindran "decisions dures" a Europa a la vista a reduir costos i que revisaria "planta per planta" per a deixar d'invertir allà on no fora rendible, una decisió que podria repercutir en la producció, l'ocupació i fins i tot en el nombre d'instal·lacions. La factoria de Ford a Almussafes compta amb 7.800 treballadors repartits en quatre torns que produeixen 1.800 vehicles diaris. 

També et pot interessar

stats