El BEI destina 2.240 milions a la lluita contra el canvi climàtic a Espanya, un 75% més

És el segon país de la UE que més finançament rep del Banc Europeu d'Inversions, amb 8.966 milions d'euros.

La vicepresidenta del BEI, Emma Navarro, durant la presentació dels resultats de l'organisme a Espanya, aquest dilluns
La vicepresidenta del BEI, Emma Navarro, durant la presentació dels resultats de l'organisme a Espanya, aquest dilluns / Europa Press

El Banc Europeu d'Inversions (BEI) ha destinat 2.240 milions d'euros a la lluita contra el canvi climàtic a Espanya, un 75% més, i això fa que siga el segon a Europa en finançament climàtic.

Així ho ha anunciat aquest dilluns la vicepresidenta del BEI, Emma Navarro, durant la presentació dels resultats de l'organisme a Espanya. Navarro ha ressaltat que de les 92 operacions finançades a Espanya, algunes de les més significatives s'han destinat a la lluita contra el canvi climàtic.

En concret, una d'aquestes operacions és la inversió de 900 milions d'euros de Renfe per a l'adquisició de 242 nous trens elèctrics de rodalia, amb major capacitat i millors prestacions, que oferiran serveis en la cornisa cantàbrica.

Espanya, segon país de la UE en finançament del BEI

Espanya és el segon país de la Unió Europea que més finançament ha rebut del Banc Europeu d'Inversions (BEI) en 2019, amb 8.966 milions d'euros en diversos projectes, que representen el 12,4% de tot el finançament concedit per aquesta institució.

El BEI ha concedit en 2019 finançament a projectes en els Vint-i-huit de 63.400 milions d'euros, als quals cal sumar, a més, 8.800 milions concedits a països veïns de l'est o del Mediterrani, asiàtics i africans. En total, l'entitat ha concedit 72.220 milions d'euros que han donat suport a altres inversions per valor de 280.000 milions d'euros.

Pla Juncker

El BEI ha actualitzat, a més, les xifres d'inversions en el marc del pla europeu d'inversions, conegut com pla Juncker. Espanya es manté com el tercer país de la Unió Europea que més fons en termes absoluts d'aquest pla d'inversions, amb 10.401 milions d'euros.

També et pot interessar

stats