El BCE demana a l'Audiència Nacional informació de la investigació al BBVA pel cas Villarejo

El Banc Central Europeu vol valorar l'abast i les possibles conseqüències sobre el banc.

L'expresident del BBVA, Francisco González, a l'Audiència Nacional en una imatge d'arxiu
L'expresident del BBVA, Francisco González, a l'Audiència Nacional en una imatge d'arxiu / Eduardo Parra (Europa Press)

El Banc Central Europeu (BCE) ha sol·licitat informació a l'Audiència Nacional sobre l'abast de la investigació relativa als contractes que el BBVA hauria subscrit durant més d'una dècada amb les empreses del comissari jubilat i en presó provisional, José Manuel Villarejo.

Segons han informat fonts jurídiques, el Banc Central primer es va dirigir a l'entitat financera, però aquesta va declinar aportar qualsevol classe d'informació, al·legant que aquesta peça separada del conegut com a cas Tàndem, es troba encara sota secret de sumari.

Amb aquesta resposta, el BCE es va posar en contacte amb el jutjat que està a càrrec d'aquesta macrocausa, per a sol·licitar dades sobre la investigació i poder valorar així l'abast i les possibles conseqüències sobre el banc.

En aquest sentit, davant del prolongat secret del sumari, que no s'alçarà en principi fins al pròxim 4 de febrer, l'institut emissor i supervisor bancari de la zona euro hauria decidit sol·licitar la informació al jutge o bé que aquest autoritzara el BBVA a proporcionar-li-la per a avaluar si afecta la governança de l'entitat.

Més de deu milions d'euros facturats per Villarejo al BBVA

La peça sobre els contractes del BBVA amb les empreses de Villarejo, que haurien facturat més de deu milions d'euros, es va obrir fa ja un any, temps en el qual s'ha acordat la imputació d'una dotzena de persones, entre elles l'expresident Francisco González i altres exalts càrrecs del banc. L'entitat també està investigada com a persona jurídica per delictes de suborn, revelació de secrets i corrupció en els negocis.

També et pot interessar

stats