El BBVA i el Sabadell reprenen converses per a negociar una fusió

En fer-se públic, la cotització dels dos bancs s’ha disparat en la borsa.

Seu social del Banc Sabadell a Alacant
Seu social del Banc Sabadell a Alacant / À Punt NTC

BBVA ha confirmat que manté converses amb representants de Banc Sabadell per a una potencial operació de fusió entre les dues entitats, segons ha confirmat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El banc ha informat també que ja s'ha iniciat un procés de revisió ('due diligence') recíproc, com és habitual en aquest tipus d'operacions, i s'ha designat assessors externs.

En qualsevol cas, BBVA ha assenyalat que no s'ha pres cap decisió sobre la potencial operació i que "no existeix cap certesa que s'arribe a adoptar ni, en eixe cas, sobre els termes i condicions" de l'operació.

El BBVA i el Banc Sabadell, amb seu social a Alacant, han contractat diversos assessors externs per a explorar una fusió. Ara per ara, l’operació entre les dues entitats està en un procés incipient, per la qual cosa podrien passar mesos fins que se’n concreten els detalls.

Així ho ha anunciat el diari digital El Confidencial, que ha explicat que el Banc Sabadell ha contractat al despatx Uría Menéndez i al grup Goldman Sachs, mentre que el BBVA ha apostat pel bufet d’advocats Garrigues i el banc de negocis nord-americà JP Morgan.

BBVA també ha anunciat aquest dilluns la venda de la seua filial als Estats Units a PNC per un preu d'aproximadament 11.600 milions de dòlars (9.700 milions d'euros) en efectiu, la qual cosa generarà una plusvàlua neta d'impostos d'uns 580 milions d'euros i el patrimoni tangible s'incrementarà en 1.400 milions d'euros.

El grup resultant tindria un volum similar al de CaixaBank i Bankia

La fusió donaria lloc a un grup amb més de 950.000 milions d’euros en actius i unes dimensions a Espanya molt similar al que tindria la unió de CaixaBank i Bankia. Les dues entitats tenen 950.000 milions d'euros en actius, 46.000 treballadors i més de 4.200 oficines.

En fer-se públiques aquestes filtracions, les accions de les dos entitats financeres s’han disparat en borsa. A pocs minuts perquè es tanque el mercat, el BBVA ha pujat un 15,94% mentre que el Sabadell s’ha disparat un 23,31%.

També et pot interessar

stats