Els bars i restaurants es preparen per a la fase 2

Els establiments podran obrir l’interior dels locals amb un aforament del 40%.

VÍDEO | Els bars i restaurants es preparen per a la fase 2

El pas de tota la Comunitat Valenciana a la fase 2 a partir d’aquest dilluns, 1 de juny, suposa una nova relaxació de les restriccions per als bars i restaurants, ja que podran reobrir l’interior dels locals, sempre que es respecten les mesures de seguretat i amb un 40% de l’aforament.

A la Comunitat Valenciana hi ha uns 34.000 establiments hotelers, que suposen un 25% del producte interior brut de l’economia valenciana i que dinamitzen els sectors auxiliars com els de proveïdors.

Tot i que molts locals ja estaven oberts en la fase 1 amb el servei de terrasses funcionant, la Federació Empresarial d’Hoteleria de València (FEHV) considera l’avanç en la desescalada “molt positiu” perquè permetrà l’obertura de molts establiments que encara no ho havien fet. Segons càlculs de l’entitat, es preveu que dilluns estiguen oberts el 60% i que a mesura que passe la setmana arriben a obrir el 80% el cap de setmana.

No obstant això, el president de l’Associació de Restaurants d’Alacant, César Anca, considera que segueix sent una mesura econòmicament “poc viable” per molts altres locals pel fet d’obrir per a oferir un servei mínim que no és rendible. Aquesta situació els ha obligat a demanar una ampliació dels expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) fins al desembre.

A més, també han sol·licitat que es comencen a especificar les condicions per a poder obrir les barres en la fase 3 de la desescalada, per tal de fer les adaptacions necessàries.

També et pot interessar

stats