Bars i restaurants de Castelló obriran el 16 de febrer com a mesura de protesta

Ho ha anunciat la patronal Ashocas davant unes mesures “sense sentit” després d’estar més de vint dies tancats.

Cartell de la convocatòria d'Ashocas
Cartell de la convocatòria d'Ashocas / À Punt NTC

L'Associació Hostalera de Castelló (Ashocas) ha anunciat que el sector obrirà a les comarques del nord dimarts que ve, 16 de febrer, com a senyal de protesta per les mesures imposades per la Generalitat per a frenar l'avanç de la pandèmia. Segons ha explicat la patronal en un comunicat, el sector està esgotat pel que consideren unes mesures “sense sentit” després d’estar més de vint dies tancats i “amb els contagis en augment liderant les xifres a Espanya”. A més, ha recordat que estan preparant una demanda col·lectiva per responsabilitat patrimonial contra la Generalitat i el govern espanyol.

És per això que ha decidit fer un pas avant i obrir els negocis el 16 de febrer amb el seu horari normal. “Obrirem amb totes les mesures de seguretat, com hem fet fins ara. El sector de la restauració és l'únic que ha tancat els negocis per responsabilitat quan un dels treballadors ha donat positiu o ha estat en contacte amb un positiu”, ha indicat Ashocas. Els bars i restaurants de Castelló s'enfronten a una multa d'entre 100 i 60.000 euros si compleixen l'amenaça i alcen les persianes la setmana vinent.

L'associació provincial creu que ha quedat “clarament provat” que ells no són responsables de la “incompetència” del Consell i per això ja no aguanten més. “Ximo Puig no té ni un sol argument per a continuar acusant-nos ni per a mantindre'ns ni un sol dia més en aquesta situació. Si hem d'esperar que l'índex de contagi estiga per davall de 100, a l'estiu encara no haurem obert”, ha afegit.

“La millor ajuda és que ens deixen treballar”

Els restauradors han subratllat que no toleraran més injustícies. Consideren que els han confiscat els seus drets, béns i fons de comerç perquè, segons diuen, ni els rescaten ni els ajuden. Per a ells i elles, asseguren, la millor ajuda és que els deixen treballar. L'entitat ha elaborat un manifest que confirma la seua decisió d'obrir i que recull el que pensen que són moltes de les causes reals de la situació actual.

“Fa onze mesos que patim un castic sense precedents. Som la comunitat que més restriccions i més severes ha aplicat a tot Espanya durant més temps i, no obstant això, han sigut incapaços de contindre els contagis”, ha apuntat Ashocas, que ha afegit que hi ha altres comunitats amb menys restriccions i amb el sector de la restauració obert on “l'índex de contagis és moltíssim menor”.

A la protesta s'uniran locals de restauració de tota la província de Castelló que formen part de l'entitat, però, a més, Ashocas ha convidat a sumar-s’hi altres associacions de les comarques del nord i de la resta de la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats