Bars i restaurants de Castelló mantindran les protestes

Després de la reunió amb el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, han acordat seguir endavant amb la protesta.

La terrassa d'un restaurant amb les cadires i les meses recollides
La terrassa d'un restaurant amb les cadires i les meses recollides / Biel Aliño (EFE)

Els membres de l’Associació Hostalera de Castelló (Ashocas) s’han reunit aquest dimecres, a petició del Consell, amb el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer. Li han traslladat les seues reivindicacions i, després de la trobada, han decidit continuar amb la protesta per a reivindicar l’obertura d’establiments convocada per al dia 16, en conéixer la possibilitat que es prorroguen les mesures després de la reunió interdepartamental d’aquest dijous.

Segons han informat fonts d’Ashocas, el president de l’associació, Álvaro Amores, ha indicat a Colomer que “la desesperació ha arribat al límit” i ha afegit que “està havent-hi suïcidis: fa tres dies un en València i ahir a Alacant”. A més, Amores ha exigit a la Generalitat que “moga fitxa” i “alce restriccions ara, perquè ja no hi ha excusa per a mantindre ni un sol dia més els tancaments”.

Des d’Ashocas també s’ha proposat un pla de desescalada “urgent” que comporte “obertures graduals” amb totes les garanties de seguretat, així com “facilitar que els locals que no disposen de terrassa puguen tindre-la”. A més, han reclamat una major dotació de les ajudes, que ara consideren pràcticament “almoina”.

Des de la patronal de restauració sostenen que el secretari autonòmic “ha fet seues aquestes reivindicacions i s’ha compromés a traslladar-les a la interdepartamental”, que tindrà lloc en els pròxims dies. Amb tot, Ashocas ha anunciat que seguirà amb la seua intenció d’obrir els locals el pròxim 16 de febrer fins que coneguen al detall les decisions de la interdepartamental. “Hauran de ser mesures concretes i dates en ferm, o arribarem on siga necessari. Ja no tenim res a perdre”, han conclòs des de la patronal.

També et pot interessar

stats