El barril de Brent baixa un 4,03% i el de Texas un 3,5% i tanca en el seu preu més baix de l'any

Aquesta setmana ha entrat en vigor el veto a les importacions de petroli rus transportades per vaixell a la UE i a vendre a tercers a un preu superior a seixanta dòlars per barril

Barril de petroli
Barril de petroli / Corona Borealis Studio (Shutterstock)

El preu del barril de petroli Brent per a lliurar al febrer ha acabat en el mercat de futurs de Londres en 79,38 dòlars, un 4,03% menys que en finalitzar la sessió anterior, per davall de la barrera dels huitanta dòlars per primera vegada des de principis de gener.

El cru de referència a Europa no cotitzava per davall dels huitanta dòlars el barril des dels primers dies d'enguany, quan es recuperava després de l'enfonsament que va patir amb l'aparició de la variant òmicron del coronavirus a la fi de novembre de 2021.

La perspectiva de noves pujades d'interés en els Estats Units i la preocupació persistent per la inflació en gran part del món va continuar llastrant el preu dels futurs del petroli, segons els analistes.

El petroli de Texas tanca en el seu preu més baix de l'any

El preu del petroli intermedi de Texas (WTI) ha patit una pronunciada baixada de 3,5%, fins als 74,25 dòlars el barril, el seu preu més baix de l'any.

Continua així amb el descens de la jornada anterior, quan les últimes dades econòmiques generen preocupació entre els inversors per la possibilitat que la Reserva Federal (Fed) mantinga la seua política agressiva d'ajust de tipus d'interés.

El mercat del petroli "es mou per temor al fet que la Fed porte l'economia a una recessió", ha dit Phil Flynn, analista sènior de mercat de The Price Futures Group.

A més, aquesta setmana ha entrat en vigor el veto a les importacions de petroli rus transportades per vaixell a la UE i la prohibició de transportar el cru de Moscou venut a tercers països a un preu superior a seixanta dòlars per barril, mesures acordades per les potències del G7, la Unió Europea i Austràlia.

També et pot interessar

stats