Bankia tancarà 15 oficines a la Comunitat Valenciana al juliol

Es tracta de set oficines a València i una a Xirivella, Paterna, Sueca, Gandia, Alacant, Elda, Oriola i Sant Vicent del Raspeig.

Interior d'una oficina de Bankia
Interior d'una oficina de Bankia / À Punt NTC

Bankia tancarà 15 oficines a la Comunitat Valenciana i 140 a tot Espanya el pròxim mes de juliol, en el marc del procés d’ajust de la xarxa comercial per a adaptar-se a la menor demanda dels serveis físics i el creixement dels canals digitals. Concretament, a la Comunitat Valenciana tancaran set oficines a València i una a Xirivella, Paterna, Sueca, Gandia, Alacant, Elda, Oriola i Sant Vicent del Raspeig.

Bankia ha traslladat aquesta decisió als sindicats, però ha assegurat que els tancaments no venen motivats per la pandèmia i que mantindrà els llocs de treball de les persones afectades. Darrere de l’ajust hi hauria una demanda cada vegada menor a les oficines, l’acceleració en l’ús dels canals digitals i la proximitat entre algunes sucursals. A més, encara quedaria pendent algun tancament relacionat amb la fusió entre Bankia i BMN, tal com avança Vozpópuli.

L’entitat fa una anàlisi permanent de la xarxa d’oficines per a evitar ineficiències, la qual cosa suposa que cada any es tanquen sucursals, una tendència compartida per la resta del sector bancari espanyol. De fet, l’any passat ja va tancar parcialment 24 oficines en diverses poblacions de les comarques del centre i del nord. L’entitat presidida per José Ignacio Goirigolzarri va tancar només en el primer trimestre de 2018 126 oficines, mentre que al llarg de tot 2019 només va baixar la persiana de 23 sucursals. En el primer trimestre de 2020 en va clausurar 6 oficines.

CCOO ha volgut tranquil·litzar la plantilla i ha assegurat que la pandèmia del coronavirus ha incrementat el volum de treball, en haver de gestionar les sol·licituds de crèdits ICO o les moratòries hipotecàries, entre altres assumptes. Per la seua banda, la UGT ha demanat a l’entitat que no allunye del seu domicili el personal, que l’ajust no afecte la retribució i que l’ocupació dels diversos llocs siga voluntària.

També et pot interessar

stats