Bankia repartirà 357 milions d'euros en dividends entre l'accionariat

Goirigolzarri diu que més de la meitat dels seus clients seran digitals en 2019 i anuncia una app millorada després de l'estiu.

Junta General d'Accionistes de Bankia, que s'ha celebrat aquest divendres en el Palau de Congressos de València
Junta General d'Accionistes de Bankia, que s'ha celebrat aquest divendres en el Palau de Congressos de València / À Punt Mèdia

La Junta General d'Accionistes de Bankia ha aprovat distribuir entre els seus accionistes un dividend de 357 milions d'euros, un 5% més que en l'exercici anterior, després d'obtindre un benefici de 703 milions d'euros en l'exercici 2018, 200 milions més que l'any anterior. Així ho ha avançat el president de l'entitat financera, José Ignacio Goirigolzarri, durant la junta d'accionistes que se celebra aquest divendres en el Palau de Congressos de València.

Gorigolzarri assegura que la quarta entitat financera d'Espanya ha entrat en una etapa de creixement, després d'un 2018 que ha recuperat l'"espenta" en la segona part de l'any, i amb una entrada en el 2019 amb "enorme força comercial", a pesar dels tipus d'interés negatius i l'entrada dels nous competidors que acompanya la transformació digital.

Davant els reptes estratègics als quals s'enfronta el sector bancari, el president de l'entitat ha dit que la resposta de Bankia és una segmentació de la clientela en funció del nivell de digitalització de cada client. "Més de la meitat dels nostres clients seran digitals en 2019", ha augurat. Així, en el curt termini Bankia preveu llançar després de l'estiu una versió "molt millorada" de la seua app.

Aliances amb 'start-ups'

En el mitjà termini, busca aliances. Per aquest motiu va llançar Bankia Fintech by Insommia, a València, i que en dos anys i mig ha rebut més de 300 candidatures d''start-ups'. En la convocatòria oberta ara s'han rebut 126 candidatures de 16 països, de les quals s'han triat 18 projectes.

També et pot interessar

stats