Bankia realitza a València l'últim consell d'administració previ a la fusió amb CaixaBank

Les dos entitats mantenen el seu compromís de tancar l'operació d'integració en el primer trimestre de l'any.

Oficina de Bankia a la torre Kio de Madrid. /  Jesús Hellín (Europa Press)
Oficina de Bankia a la torre Kio de Madrid / Jesús Hellín (Europa Press)

El consell d'administració de Bankia realitzarà aquest dimarts en el Palau de Congressos de València la seua última junta general d'accionistes en solitari abans de completar la seua fusió amb CaixaBank. L’operació entre les dos entitats es va anunciar el passat mes de setembre, és la primera gran fusió dels últims vint anys i donarà lloc al banc més gran d'Espanya, amb 660.000 milions en actius, un 25% de quota de mercat, 20 milions de clients, 50.000 treballadors i una xarxa comercial amb presència física en 2.200 municipis.

El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, ha afirmat, abans de la celebració de la junta, l'etapa "il·lusionant" que s'obri amb aquesta fusió. Les dos entitats mantenen el seu compromís de tancar l'operació d'integració en el primer trimestre de l'any.

En la junta, els accionistes de Bankia donaran el vistiplau als comptes anuals i a l'informe de gestió de l'entitat i del seu grup consolidat corresponents a 2020, així com a l'aplicació del resultat de l'exercici. En aquesta reunió també es votarà la reelecció de José Ignacio Goirigolzarri com a conseller executiu de l'entitat per un termini de quatre anys i es proposarà la reelecció durant el mateix termini d'Antonio Ortega com a conseller executiu, i de Jorge Cosmen, José Luis Feito, Fernando Fernández i Laura González com a consellers independents.

Goirigolzarri ha subratllat la importància d'aquesta última junta, que arriba després d'una "intensa etapa" en la qual Bankia ha concretat un "profund canvi cultural, financer i de digitalització", i amb un balanç que "no pot ser més que positiu".

El directiu ha detallat que entre els anys 2018 i 2020 Bankia va generar quasi 3.000 milions d'euros de capital, convertint-se en l'entitat "més solvent entre els grans bancs espanyols".

D’altra banda, CaixaBank emetrà 2.079 milions d'accions ordinàries per a atendre l'equació de bescanvi de la fusió amb Bankia, fixada en 0,6845 títols nous de CaixaBank per cada acció de Bankia. Així ho ha comunicat aquest dimarts a la Comissió Nacional del Mercat de

Valors, tot i que Bankia explica que aquest bescanvi està subjecte al fet que la fusió quede consumada el pròxim dia 26 de març, per a la qual cosa abans haurà de ser autoritzada per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència i del Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital.

També et pot interessar

stats