Bankia preveu tancar més oficines bancàries

L'entitat celebra aquest divendres la junta general d'accionistes a València.

VÍDEO | Bankia preveu tancar més oficines bancàries

En un dinar informatiu amb els periodistes, el president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, ha afirmat que l'entitat preveu tancar més oficines, però que no serà un tancament "abrupte" ni "dràstic", sinó "puntual", per a adaptar-se al mercat, als nous hàbits de la clientela i a la digitalització. La mesura aniria en la línia d'altres tancaments recents. 

Precisament, Bankia celebra aquest divendres la junta general d'accionistes a València.

L'entitat ja va tancar oficines i va fer un ERO en plena crisi financera. A més, l'any passat es van tancar altres 49 oficines a la Comunitat Valenciana com a conseqüència de l'absorció del Banc Mare Nostrum. 

D'altra banda, Goirigolzarri, ha demanat al nou govern d’Espanya que isca de de les eleccions generals del pròxim 28 d’abril que mantinga el procés de privatització del banc perquè és una decisió política positiva per als ciutadans.

A més, ha dit que mantindre la idea estratègica de la privatització evitaria temptacions d’utilitzar l’entitat com a banca pública.

No obstant això, ha assenyalat que no és un bon moment per a privatitzar Bankia, atés que el sector bancari europeu està sent penalitzat en les seues cotitzacions.

Així mateix, ha manifestat que el nou executiu ha de continuar tenint el comportament exquisit dels governs anteriors quant a no ingerència política en Bankia. 

Per últim, ha assegurat que Bankia no preveu cap fusió o adquisició a curt termini.

Bankia va rebre un rescat de 22.200 milions d'euros per part de l'Estat. Fins ara ha retornat uns 2.800 milions, un 13% del total, i al mes d'abril té previst arribar als 3.083 milions.

També et pot interessar

stats