Bankia nega una fusió amb el BBVA

El pla estratègic fins a 2020, que la Junta General d'Accionistes aprova dimarts a València, preveu la privatització de l'entitat.

José Ignacio Goirigolzarri, president de Bankia.
José Ignacio Goirigolzarri, president de Bankia.

El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, ha negat que l'entitat estiga negociant "cap fusió" amb el BBVA. Durant una trobada amb periodistes prèvia a la Junta General d'Accionistes, que tindrà lloc dimarts al Palau de Congressos de València, ha explicat que és una llegenda urbana i que no s'ha assegut mai amb ningú a negociar cap tipus de fusió. Tot i així ha matisat que quan un està en el mercat no sap què pot passar a mitjan i llarg termini.

El Pla Estratègic 2018-2020 que aprovarà dimarts la Junta General d'Accionistes preveu que la privatització total de l'entitat culmine a finals de 2019. Preguntat sobre si Bankia necessitarà ampliar el termini fixat pel Govern espanyol perquè el 70% del seu capital en mans de l'Estat arran del rescat financer retorne a accionistes privats, el president ha explicat que estan treballant amb l'objectiu previst i ha insistit que no es plantegen allargar els terminis.

No ha garantit tampoc que després de la privatització del banc, l'Estat recupere la totalitat de les ajudes públiques que va destinar a Bankia (uns 22.000 milions d'euros sumant les ajudes del FROB i del Fons de Garantia de Depòsit, segon recull el Banc d'Espanya). Goirigolzarri ha indicat que hi estan deixant la pell per a poder maximitzar les ajudes que recuperen els contribuents i que en qualsevol cas Bankia ja ha retornat una quantitat molt superior a la de qualsevol altra entitat bancària rescatada.

Una "solució" per a Catalunya

El president de Bankia ha manifestat que el trasllat a la Comunitat Valenciana de les seus de Caixabank i Banc Sabadell des de Barcelona és una bona notícia perquè reconeix el potencial i la bona imatge de la Comunitat. "Em va alegrar molt, és bo per a Bankia", ha explicat després de recordar que el 20% del seu negoci es troba repartit entre València, Alacant i Castelló.

D'altra banda, ha afirmat que des del punt de vista del negoci bancari a Catalunya es viu un moment de "normalitat". Manté que a l'octubre de 2017 va percebre un "cert nerviosisme" però que actualment "no estem vivint res estrany". Goirigolzarri també ha demanat una solució que passe pel respecte a la llei, a l'estat de dret i a la Constitució espanyola i ha manifestat que tot el temps que s'allargue aquesta situació serà "molt roín" perquè tindrà un impacte "més fort" en l'economia de tot el país.

Pla Estratègic 2018-2020

La Junta General d'Accionistes aprovarà dimarts repartir 340 milions d'euros en dividends, un 7% més que en l'exercici anterior. A més, s'aprovarà el Pla Estratègic 2018-2020, que preveu obtindre 1.300 milions d'euros de beneficis en tres anys i repartir 2.500 milions entre els seus accionistes i tornar-los l'excés de capital per damunt del 12%. La Junta es reuneix al Palau de Congressos de València. És la primera que se celebra després de l'aprovació de l'ERO acordat arran de la fusió amb BMN. Goirigolzarri considera que serà "la Junta del canvi, el final d'una etapa i el principi d'una altra" en què espera més creixement i oportunitats de negoci.

També et pot interessar

stats