Bankia guanya 744 milions d’euros fins a setembre, un 0,6% més que el mateix període de l’any anterior

El conseller delegat de Bankia, José Sevilla, demana al Suprem que siga clar sobre l’impost de les hipoteques.

Europa Press
Europa Press

Bankia ha obtingut un benefici net atribuït de 744 milions d’euros els nou primers mesos d’aquest any. Això suposa un augment del 0,6% respecte al mateix període de l’any anterior.

El benefici del tercer trimestre va ascendir a 229 milions d’euros, fet que suposa un augment de l’1,7% respecte del mateix període de l’any anterior.

El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, ha explicat que el banc ha aconseguit incrementar els beneficis gràcies al fet que ha completat “amb èxit” la fusió amb BMN, el principal repte que s’havien proposat.

D’altra banda, el marge d’interessos es va elevar a 1.542 milions d’euros, un 5,1% més que fins al setembre del 2017.

Demanen al Suprem que siga clar sobre l’impost hipotecari

El conseller delegat de Bankia, José Sevilla, ha demanat al Tribunal Suprem que la decisió sobre qui ha de pagar l’impost sobre actes jurídics documentats siga “clara i nítida” i que aquesta no implique cap tipus de proactivitat. D’aquesta manera, ha assegurat que la repercussió d’aquesta mesura serà “difícil de preveure” i que dependrà de la competència del sector.

“Fer les coses d’acord amb la norma no hauria d’implicar cap tipus de penalització en el passat, i aquest és l’escenari que estem preveient, no veiem un escenari diferent”, ha explicat Sevilla.

El president de la sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem, Luis María Díez-Picazo, ha convocat per al dia 5 de novembre el ple en què es decidirà qui ha de pagar l'impost de les hipoteques.

També et pot interessar

stats