Bankia guanya 575 milions d'euros fins a setembre, un 22,6% menys

Goirigolzarri destaca el "fort dinamisme comercial" amb un augment de la base de clients i dels productes de major valor afegit.

La meitat dels clients de Bankia (51,4%) són ja digitals
La meitat dels clients de Bankia (51,4%) són ja digitals / Europa Press

Bankia ha registrat un benefici net atribuït de 575 milions d'euros en els nou primers mesos d'enguany, la qual cosa suposa un descens del 22,6% respecte al mateix període de 2018. Un resultat, segons l'entitat, a causa del menor resultat en la venda de les carteres de renda fixa i al repunt de les provisions associades a l'acceleració del ritme en la reducció de dubtosos, que han suposat una despesa de 384 milions, un 14,5% més.

Quant al negoci purament bancari, Bankia ha aconseguit 946 milions d'euros entre gener i setembre, amb un avanç del 0,7%, gràcies a la bona evolució de l'activitat comercial i a l'impacte positiu de la contenció de costos.

Destaca també la reducció de la taxa de morositat. En els primers nou mesos de l'exercici, els riscos dubtosos bruts s'han reduït un 15,4% en 1.300 milions d'euros, la qual cosa situa la taxa de morositat en el 5,5%.

165.000 clients

El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, ha destacat que l'entitat compta amb un "fort dinamisme comercial, el major dels últims anys", mesurat tant per l'augment de la seua base de clients com per l'increment en la comercialització de productes de major valor afegit. En els últims dotze mesos, la base de clients s'ha elevat en 165.000 persones, un ritme un 68% superior al que va tindre fa un any.

Les operacions de pagaments amb el mòbil es disparen un 139%

D'altra banda, Bankia continua immersa a continuar amb l'avanç en digitalització. Així, les vendes per canals digitals representen ja el 26,1% i més de la meitat dels clients de l'entitat (51,4%) són ja digitals. A més, el nombre d'operacions de pagaments amb el mòbil el mes de setembre s'ha disparat un 139% sobre la dada de desembre de 2018.

També et pot interessar

stats