Bankia coneixia l'historial d'actuacions del Banc de València, segons els perits

Afirmen que feia 17 anys que l'entitat estava integrada al balanç de comptes de Bancaixa.

Bankia coneixia l\'historial d\'actuacions del Banc de València, segons els perits
Bankia coneixia l'historial d'actuacions del Banc de València, segons els perits

Els perits cedits pel Banc d'Espanya a la causa de l'eixida a Borsa de Bankia, Víctor Sánchez Noguera i Antonio Busquets, han defés aquest dimarts que l'entitat era conscient de les deterioracions que arrossegava Banc de València en ser aquesta la principal participada de Bancaixa.

Durant la segona sessió de la fase pericial del juí que se celebra a l'Audiència Nacional, tots dos han assegurat que "no es pot argumentar que no hi havia informació sobre Banc de València quan 17 anys abans s'havia integrat en els balanços consolidats de Bancaixa". Això donava a l'entitat llevantina "un perfecte coneixement de l'actiu, del passiu, dels ingressos i despeses" de la seua participada.

Per aquest motiu, els antics administradors del grup financer no poden al·legar desconeixement de la deterioració de Banc de València, el qual va haver de ser intervingut pel Banc d'Espanya el novembre de 2011 per "el dèficit d'inversions". És més, afegeixen que el banc valencià "hauria d'haver explicitat una sèrie de deterioraments a 31 de desembre de 2010 que després BFA tampoc va fer".

La Fiscalia Anticorrupció sol·licita fins a cinc anys de presó per als exgestors de BFA-Bankia (Rodrigo Rato, José Luis Olivas, José Manuel Fernández Norniella i Francisco Verdú) per presumpta estafa a inversors. Delicte al qual se suma el de suposada falsedat comptable, com atribueixen les acusacions particulars i populars, entre elles la Confederació Intersindical de Crèdit (CIC), que eleva la seua sol·licitud de pena fins als dotze anys de presó per a una trentena de directius i el soci auditor.

També et pot interessar

stats