Bankia aplicarà una moratòria de sis mesos en hipoteques i crèdits de consum

L’entitat ha descartat el repartiment del seu dividend extraordinari de fins a 2.500 milions d'euros.

Bankia aplicarà una moratòria de sis mesos en hipoteques i crèdits de consum
Bankia aplicarà una moratòria de sis mesos en hipoteques i crèdits de consum

Bankia aplicarà moratòries de sis mesos en algunes hipoteques de particulars i en els crèdits al consum de particulars i autònoms afectats per la crisi del coronavirus.

En la seua intervenció en la junta d’accionistes, el president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, ha traslladat el seu “suport i solidaritat” als afectats per aquesta situació i ha reconegut que hi ha “molta faena per davant, i no serà un treball fàcil”.

Segons Goirigolzarri, és difícil predir fins a on arribarà l’efecte econòmic i la duració de la crisi de la Covid-19. Així mateix, ha dit que les mesures aprovades pel govern espanyol van “en la bona direcció”, però que cal anar més enllà.

Descarta repartir el seu dividend extraordinari

D’altra banda, el consell d’administració de l’entitat ha descartat el repartiment del dividend extraordinari de fins a 2.500 milions amb què planejava premiar els accionistes, perquè en la situació actual “és prioritari mantindre un alt nivell de solvència”.

Aquesta renúncia té la finalitat de dotar a l’entitat de “la màxima flexibilitat” per a afrontar les necessitats de finançament de les famílies i empreses espanyoles, en l’“incert” entorn actual.

També et pot interessar

stats